درآمدی بر نشریات دانشجویی
هنر نوشتن در نشریات دانشجویی و حرفه ای
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 21 خرداد 1393برچسب:, توسط مهدی امید |

تحریف شعر

نابرده رنج گنج میسرنمیشود                        

                               مزد آن گرفت جان برادرکه خواب رفت

 

حافظا در کنج فقروخلوت شبهای تار

                               تا هست جیبت پر پول ودلت شاد، غم مخور

 

ازخوب سخن گفتن و از بد شنیدن

                         با مسئولین خوابگاه ندانی که چه دردیست

 

تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم

                             در لروارد استخوانی چند با پوست دارم

 

حضوری گر همی خواهی از او غایب  مشو حافظ

                                     که حذف میشوی در درس آنهم  به صورتی  نافذ

 

چنین است رسم سرای کهن

                      گهی گول زدن و گهی گول خوردن

 

از مکافات عمل غافل مشو

                 کار از پارتی  بروید، جو ز جو

 

مزرع سبز فلک  دیدم و داس مه نو

                    یادم از پول غذا آمد و هنگام  پلو

 

زندگی چیست، خون دل خوردن است

                   شام نان خالی و صبح خواب ماندن است

 

سرمن از ناله ی من دور نیست

                      لیک در این دانشگاه هیچ  چیز جور نیست

 

                                                   

                                                                                   عباس بزدوده(روانشناسی90)

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 25 اسفند 1392برچسب:نشریه ، دانشگاه لرستان ، مجوز , توسط مهدی امید |

با موافقت کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه لرستان ، مجوز انتشار 4 نشریه جدید دانشجویی دانشگاه لرستان  صادر شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان مسئول اداره نشریات دانشگاه لرستان ، بیان داشت: با موافقت کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان مجوز انتشار چهار نشریه دانشجویی جدید شامل 3 نشریه فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و یک نشریه علمی تخصصی در دانشگاه صادر شد.

 

مهدی امید وی افزود: این مجوزها برای انتشار گاهنامه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی رسا به مدیر مسئولی علی افشار و سردبیری بهزاد نبی سرتنگی و گاهنامه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی نیم نگاه به مدیر مسئولی فرید مرادی و سردبیری شیما سبزیان صادر شده است.

 

مدیر اداره نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: همچنین کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان با صدور مجوز نشریه انجمن علمی رباتیک این دانشگاه به مدیر مسئولی پژمان نصیری نصب و سردبیری ستار پاپی زاده و گاهنامه گرین به صاحب امتیازی مرکز آموزش عالی الشتر، مدیر مسئولی فقیه نصیری که زیر نظر شورای سردبیری اداره می شود موافقت کرد.

 

امید خاطرنشان کرد: دانشگاه لرستان دارای چهار مرکز آموزش عالی در شهرستان های الشتر ، پلدختر ، کوهدشت و نورآباد است که در حال حاضر توانمندسازی دانشجویان این مراکز در راستای صدور مجوز نشریات دانشجویی در قالب کارگاه های آموزشی در دست اجراست.

 

 

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 7 بهمن 1392برچسب:, توسط مهدی امید |

رویدادهای 12 بهمن1357

1 - حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها خداحافظی کردند.

2- امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند. این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند. خطر انهدام هواپیما و یا ربودن آن در آسمان چیزی بود که همه را تا لحظه فرود آن در فرودگاه تهران، نگران ساخته بود.

3- با ورود حضرت امام به سالن فرودگاه، فریاد «الله اکبر» سالن فرودگاه را به لرزه در آورد. مستقبلین با خواندن سرود «خمینی ای امام»، اشک‌های مشتاقان را بر گونه‌هایشان جاری کردند.

4- حضرت امام طی بیاناتی در فرودگاه تهران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشکر می‌کنم. عواطف ملت ایران به دوش من بارگرانی است که نمی‌توانم جبران کنم. ایشان ضمن اشاره به اینکه طرد شاه از کشور قدم اول پیروزی بود، همگان را به وحدت کلمه و ادامه مبارزه تا قطع کامل ریشه‌های فساد ترغیب کردند. ایشان سپس از آنجا عازم بهشت زهرا شدند.

5- حضرت امام در اولین سخنرانی خود در میان انبوه مستقبلین مشتاق در بهشت زهرا، گفتند: من وقتی چشمم به بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست داده‌اند می‌افتد، سنگینی‌ای در دوشم پیدا می‌شود که نمی‌توانم تاب بیاورم. محمدرضا پهلوی فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد و قبرستان‌های ما را آباد. ایشان اضافه کردند: من دولت تعیین می‌کنم، من توی دهن دولت می‌زنم ... من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می‌کنم. من به ارتش یک نصیحت می‌کنم و یک تشکر ..... [ما] می‌خواهیم ارتش مستقل باشد. آقای ارتشبد شما نمی‌خواهید؟ آقای سرلشکر شما نمی‌خواهید مستقل باشید؟ و اما تشکر می‌کنم از قشرهایی که متصل شدند به ملت.

6- با وجود سرمای زمستان، دیشب هزاران مشتاق زیارت حضرت امام، در مسیر حرکت ایشان خوابیدند.

7- شهرهای کشور در شادی ورود امام، غرق نور و گل و فریاد بود.

8- از هنگام هجرت حضرت امام از نجف اشرف به پاریس، تراکم سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و پیام‌های ایشان در این مدت کوتاه یعنی (118 روز اقامت در نوفل لوشاتو) ، قابل توجیه و تأمل است. به طور یکه ایشان در برخی از روزها به سؤالات چندین رسانه خبری و تبلیغاتی پاسخ داده‌اند. مثلا در تاریخ نوزدهم دی سال جاری، ایشان در ده مصاحبه جداگانه شرکت کردند و کثرت مصاحبه‌ها، حکایت از علاقه خبرنگاران و اشتیاق امام برای رساندن پیام خود به دنیاست. آمار این مجموعه عظیم از این قرار است:
سخنرانی‌ها 59 عدد
مصاحبه‌ها 108 عدد
پیام‌ها 36 عدد
نامه‌ها و تلگراف‌ها و فرمان‌ها 6 عدد
جمع 209 عدد

9- در حالی که مراسم ورود حضرت امام به طور مستقیم از تلویزیون پخش می‌شد، نظامیان با یورش به این سازمان از ادامه پخش آن ممانعت کردند.

10- عده‌ای از مردم با قطع جریان پخش مستقیم ورود حضرت امام از تلویزیون به علت هجوم مأمورین نظامی، از عصبانیت تلویزیون‌های خود را به خیابان پرت کردند.

11- امام خمینی در شب اول اقامت خود در مدرسه رفاه، طی سخنانی با اعضای کمیته استقبال، بر لزوم حفظ وحدت تأکید نمودند.

12- روحانیون متحصن در دانشگاه، با انتشار آخرین اعلامیه خود، به تحصن پایان دادند.

13- در پی درخواست مجدد بختیار برای ملاقات با حضرت امام خمینی، ایشان گفتند: ملاقات با بختیار را در صورت استعفای وی می‌پذیرم.

14- شاپور بختیار در آستانه ورود امام خمینی پیامی انتشار داد. وی در پیام خود مردم را نسبت به ادامه اعتراضات و تظاهرات، خصوصا در روز ورود حضرت امام، تهدید کرد.

15- دانشجویان ایرانی در مقابل سفارت ایران در آمریکا تظاهرات کردند.

16- آمریکا مقداری از دستگاه‌های الکترونیکی محرمانه خود را از ایران خارج کرد.
نیروی هوایی سیستم‌های محرمانه جنگنده‌های اف چهارده را مخفی کرد. گفتنی است که یکی از وظایف هایزر در ایران، انجام همین مأموریت بوده است.

17- بانک‌های سوئیس گفتند که پول‌های ایران را پس نمی‌دهند.

18- مطبوعات و یونایتد پرس: قراردادهای خرید اسلحه ایران از انگلیس لغو شد. مقامات لندن گفتند به علت لغو این خریدها، انگلیس معادل چهار میلیارد دلار بابت عدم فروش و بیکار شدن بیست هزار نفر، زیان خواهد دید.

19- در لیبی به حمایت از انقلاب اسلامی مردم مسلمان ایران، یک راهپیمایی ترتیب یافت.

رویدادهای 13 بهمن1357

1- امام خمینی در جمع روحانیون بیانات مبسوطی را ایراد کردند. ایشان در قسمتی از این بیانات فرمودند: رژیم سلطنتی از اول خلاف عقل بود ... هر ملتی باید خودش سرنوشت خودش را تعیین کند.


2- رادیو مسکو: دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا علیه مداخله آمریکائی‌ها در امور داخلی ایران، در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند.


رویدادهای 14 بهمن1357

1- حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه رفاه اعلام کردند: شورای انقلاب حکومت موقت تعیین خواهد شد و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم را تهیه کند. همچنین قانون اساسی که تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می‌شود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام کردند و گفتند: کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.

2- دانشجویان ایرانی با حمله به سفارتخانه‌های ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا، نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار کردند.

3- چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند.



رویدادهای 15 بهمن1357

1- حضرت امام خمینی طی یک سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.


2- وزرای خارجه آمریکا و انگلیس طی دیدار دیوید اوئن از آمریکا، در مورد اوضاع ایران به گفتگو نشستند. بغداد نیز با اعزام هیأتی به عربستان، به بررسی اوضاع ایران و منطقه پرداخت.

3- ژنرال هایزر، فرستاده ویژه آمریکا به ایران، با اتمام مأموریت حساس خود و مذاکرات مکرر با مقامات ایرانی، عازم آمریکا شد. سخنگوی وزرات خارجه آمریکا گفت: هایزر سعی کرد تا نظامیان ایران از بختیار حمایت کنند. وی به این علت ایران را ترک کرد که اقامت وی به احساسات ضد آمریکایی در ایران دامن می‌زد.


4- همافران نیروی هوایی در بهبهان به عنوان طرفداری از امام خمینی، دست به راهپیمایی زدند.

5- آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر با ارسال نامه‌ای از عراق برای حضرت امام، از مبارزات ملت ایران حمایت کرد.

6- به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، از سوی آیت‌الله مرعشی نجفی تلگرامی برای ایشان ارسال شد.

تذکر: برژنف از سیزدهم تا هفدهم ژانویه 1979، مطابق با بیست و سوم دی ماه 1357، در بلغارستان بسر می‌برده است.

7- شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا کرد. امام سپس وی را مجددا به عنوان شهردار منصوب کردند. جواد شهرستانی از سوی دولت بختیار ممنوع‌الخروج شد.

8- گروهی از نمایندگان مستعفی مجلس شورا با حضرت امام دیدار کردند.



رویدادهای 16 بهمن1357

1- انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقت، رسما اعلام شد. حکم و فرمان نخست وزیری که با اتفاق آراء شورای انقلاب و تصویب امام خمینی صادر شده بود، توسط حجت‌الاسلام والمسلمین رفسنجانی در حضور حضرت امام و آقای بازرگان قرائت شد.


2- آسوشیتد پرس: با توجه به اینکه شانس موفقیت بختیار روز به روز کمتر می‌شود، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به ابراز حمایت ملایم از بختیار بسنده کرد.


3- رییس سازمان سیا اعراف کرد که در رابطه با پیش بینی مسائل ایران، این سازمان ناکام بوده است. وی گفت: چیزی که ما پیش بینی نمی‌کردیم، این بود که یک مرد هفتاد و هشت ساله که مدت چهارده سال در تبعید بود، این نیروها را به هم پیوند زند.

4- کیسینجر گفت: بیم آن می‌رود که انقلاب اسلامی به سایر کشورها سرایت کند و گناه این حرکت، متوجه هدف توخالی حقوق بشر است.

5- آیت‌الله گلپایگانی بازگشت حضرت امام به میهن را به ایشان تبریک گفت.

614- چند وزارتخانه، از جمله وزارت آموزش و پرورش، امور اقتصاد و دارائی، بهداری و دادگستری، توسط نیروهای ارتش اشغال شد.

7- بیست و دو نماینده دیگر مجلس شورا، استعفا دادند.

8- در تظاهرت مردم آغاجاری، عده‌ای به شهادت رسیدند.

9- هشت هزار یهودی از ایران به اسرائیل رفتند.



رویدادهای 17 بهمن1357

1- امام خمینی در سخنان خود گفتند: کار عاقلانه و مفید به حال کشور این است که بختیار و ارتش در مقابل انقلاب اسلامی، عکس‌العملی مثبت داشته باشند.

2- در پاسخ به پیام‌های تشکر از سوی مردم و یا شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف به مناسبت ورود حضرت امام به کشور، از سوی ایشان پیام تشکری خطاب به عموم انتشار یافت.

3- بازرگان موقتا از رهبری نهضت آزادی کناره‌گیری نمود و به مدرسه علوی نقل مکان کرد.
تذکر: در حکم نخست وزیری حضرت امام از وی خواسته شده بود تا بدون واسبتگی حزبی و گروهی به پست نخست وزیری اشتغال یابد.

4- دکتر سعید، رییس مجلس شورا، در جلسه امروز مجلس اظهار داشت: بازگشت حضرت‌ آیت‌الله العظمی خمینی، مرجع عالیقدر تشیع را به خاک وطن از طرف خود و عموم نمایندگان خوش آمد می‌گویم.

5- دلوایح محاکمه وزرای سابق و انحلال ساواک، در جلسه مجلس شورا به تصویب رسید.


6- در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده افسری، افسران جوان از سوگند وفاداری به شاه معاف شدند.

7- حجت‌الاسلام فلسفی پس از هشت سال ممنوعیت از سخنرانی، در حضور امام و مردم دیدار کننده از ایشان، سخنرانی کرد.

 

رویدادهای 18 بهمن 1357

1- حضرت امام در دیدار با روحانیون شهر اهواز گفتند: ادامه نهضت یک تکلیف است.



2- فرماندار نظامی تهران به این دلیل که مردم به مقررات حکومت نظامی اهمیت نمی‌دهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد.

3- سیزده نفر دیگر از نمایندگان مجلس استعفا دادند.

4- مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اوضاع ایران اظهار نگرانی کرد.

رویدادهای 19 بهمن1357

1- جمعی از پرسنل نیروی هوایی با انجام رژه و خواندن سرود در مقابل حضرت امام، با حرکت اسلامی مردم ایران و رهبری نهضت اعلام همبستگی کردند. ایشان همچنین از راهپیمایی مردم در حمایت از دولت مهندس بازرگان تشکر کردند.

2- ستاد ارتش، عکس روزنامه کیهان مبنی بر رژه افسران نیروی هوایی در مقابل حضرت امام را تکذیب کرد.

3- طی روزهای گذشته و امروز، شهر تهران شاهد تظاهرات مردم و فریاد و خشم کلیه اقشار در مقابل رژیم بود. بانک‌ها و دیگر مؤسسات دولتی مورد هجوم مردم به ستوه آمده از جنایت‌های شاه قرار گرفتند و شعله‌های آتش از همه سو زبانه می‌کشید.

4- امام خمینی طی نطق کوتاهی که از شکبه تلویزیونی کارکنان اعتصابی رادیو و تلویزیون بطور مستقیم پخش می‌شد ضمن آرزوی موفقیت برای کارکنان رسانه‌های گروهی گفتند: دستگاه‌هایی در این قسمت بوده و هست که بایستی در خدمت مردم می‌بودند. ولی رژیم غاصب از آنها در راه هدف‌های نامشروع استفاده کرده است.

5- در درگیری‌های گرگان، پنج نفر کشته و یازده نفر مجروح شدند.

6- مهندس شریف امامی که از طرف دادستانی ممنوع‌الخروج شده بود، از کشور گریخت.



رویدادهای 20 بهمن1357

1- با حمله مأموران گارد به پادگان نیروی هوایی تهران، جنگ خیابانی آغاز شد. به گفته همافران، وقتی که رادیو اعلام کرد فیلم ورود امام خمینی بعد از اخبار تلویزیون نمایش داده خواهد شد، آنها در سالن پادگان اجتماع کردند. با ظاهر شدن تصویر حضرت امام بر صفحه تلویزیون، طنین صلوات سالن را پر کرد و در این هنگام، افراد گارد به سوی آنها تیراندازی کردند و درگیری آغاز شد.

2- مردم ساکن در اطراف خوابگاه همافران، هنگامی که از حمله نیروی گارد به همافران آگاه شدند، اهالی خیابان‌های اطراف را نیز با خبر کردند و طولی نکشید که جمعیت انبوهی در کنار دیوار خوابگاه گرد آمدند که با فریاد الله‌اکبر از همافران حمایت می‌کردند.

3- اجتماع مردم در کنار خوابگاه همافران نیروی هوایی که از ساعت ده شب آغاز شده بود همچنان ادامه یافت. ترس مردم این بود که در صورت پراکنده شدن، نیروهای گارد، مجددا به همافران حمله کنند، لذا از دفتر حضرت امام کسب تکلیف کردند و دفتر امام توصیه کردند که پراکنده نشوید.

4- مردم در کنار خوابگاه نیروی هوایی همچنان شعار می‌دادند و خود را با آتش لاستیک‌های فرسوده گرم می کردند که در ساعت 5/3 بعد از نیمه شب مأموران حکومت نظامی با خودروهای نظامی و در حالیکه از دور با شلیک رگبار مسلسل‌ها به طرف هوا در صدد ترساندن مردم بودند، به اجتماع مردم حمله کردند. در این هنگام مردم به کوچه‌های اطراف پناه بردند اما مأمورین توانستند یکصد و پنجاه و دو نفر را دستگیر و به محل استقرار حکومت نظامی در کلانتری تهران و منتقل کنند. در بین دستگیر شدگان دو روحانی نیز حضور داشتند.
تذکر: ظاهرا اولین کلانتری ساقط شده در جریان هجوم مردم همین کلانتری بود.

 

رویدادهای 21 بهمن1357

1- با آغاز درگیری مسلحانه، پرسنل انقلابی نیروی هوایی برای تسلیح مردم در ازاء کارت پایان خدمت سربازی، یک قبضه سلاح و هفت فشنگ در اختیار آنان قرار می‌دادند.

2- درساعت 5/4 بعدازظهر کلانتری تهران نو ـ پس از پنج ساعت زد و خورد شدید بین مأمورین گارد و مردم ـ سقوط کرد و مردم و گاردی‌ها در این زدو خورد چندین کشته و مجروح داشتند . از این پس، کلانتری‌ها یکی پس از دیگری به دست مردم ساقط شدند.

3- فرماندار نظامی تهران در اعلامیه شماره چهل خود، ساعات حکومت نظامی را از ساعت چهار و نیم بعدازظهر تا ساعت پنج صبح افزایش داد. پس از شدت گرفتن حملات مردم به کلانتری‌ها و پادگان‌ها، فرماندار نظامی تهران در همین روز ساعت منع عبور و مرور را تا ساعت دوازده ظهر افزایش داد. یعنی مردم تنها از ساعت دوازده شهر تا چهار و نیم بعدازظهر اجازه خروج از منازل خود را دارند.


4- حضرت امام خمینی در رابطه با حکومت نظامی اعلام شده از طرف فرماندار نظامی تهران، آن را ملغی اعلام کردند و گفتند: اعلامیه امروز حکومت نظامی خدعه و خلاف شرع است و مردم به هیچوجه به آن اعتنا نکنند ... اخطار می‌کنم که اگر دست از این برادر کشی بر ندارند و لشگر گارد به محل خودش برنگردد ... تصمیم آخر خود را به امید خدا می‌گیریم. همچنین دولت موقت، اعلامیه حکومت نظامی را یک توطئه توصیف کرد.

5- مینی‌بوس‌ها و ماشین‌های وابسته به ستاد کمیته امام خمینی، با بلندگو، لغو اعلامیه فرماندار نظامی را در سطح تهران اعلام کردند. گفتنی است که بنا به گفته‌ رحیمی، یکی از سران ارتش، حکومت نظامی تصمیم داشت که با افزایش ساعات حکومت نظامی، به انجام کودتا و سرکوب مردم و خصوصا ترور و دستگیری رهبران نهضت، بپردازد. این تصمیم حضرت امام، توطئه بزرگی را در آستانه پیروزی نهضت در نطفه خفه کرد.

6- امام خمینی در جواب به استعفای افراد نیروی مسلح نوشتند: قسم برای حفظ قدرت طاغوتی صحیح نیست و مخالفت با آن واجب است و کسانی که قسم خورده‌اند باید بر خلاف آن عمل کنند.

7- مردم مسلح به یاری افراد نیروی هوایی رفتند. جنگ خیابانی در تهران اوج بیشتری پیدا کرد.

8- ده‌ها هزار تن از مردم در خیابان فرح‌آباد، پشت کیسه‌های شن و خاک سنگر گرفتند.

9- کلانتری‌های تهران نو، (چهارده و شانزده و بیست و یک و نه) و نارمک ده و یازده و شهر ری، سقوط کردند و همچنین یک هلی‌کوپتر گارد در تهران در هوا ساقط شد.

10- حجت‌الاسلام دکتر مفتح از جانب حضرت امام، عکس مندرج در روزنامه کیهان مبنی بر رژه افسران نیروی هوایی در مقابل ایشان را کاملا صحیح و واقعی دانست.


11- از سوی دفتر تبلیغات امام خمینی، هر گونه تماس با بختیار و سران ارتش تکذیب شد.

12- امام خمینی اعلام کردند که من خودم اهل قلم و بیان هستم و هیچ سخنگویی ندارم.

13- ستاد امداد و سازمان ملی پزشکان، تعداد شهدا را تا ساعت یازده امشب، صد و بیست و شش تن ، و مجروین را ششصد و سی و چهار نفر ذکر کرد.

14- شمار کشته شدگان که به بیمارستان جرجانی منتقل شده‌اند، به چهل و شش نفر رسید و تعداد زخمی‌ها به علت کثرت آنها قابل شمارش نیست.

 

رویدادهای 22 بهمن1357

1- با تلاش برخی از دوستان بختیار و نیز نزدیکان مهندس بازرگان، بنا شد جلسه‌ای با حضور بازرگان، بختیار و قره‌باغی تشکیل گردد. عباس امیرانتظام درباره این جلسه می‌گوید: قبل از جلسه، بختیار به من تلفن زد و گفت استعفای خود را در جلسه تسلیم خواهد کرد. لیکن بختیار در جلسه حاضر نشد و تنها استعفا نامه خود را برای جلسه فرستاد.

2- واحدهای نظامی چند شهر، از جمله لشگر زرهی قزوین، به سوی تهران روانه شدند. مردم، جاده تهران ـ کرج را به منظور جلوگیری از ورود واحدهای نظامی، مسدود کردند.

3- نبرد شدید مردم با نیروی گارد در خیابان‌های تهران شدت بیشتری پیدا کرد.

4- در پی درگیری‌های اخیر، پزشکی قانونی مملو از شهدایی است که در چند روز اخیر کشته و شناسایی نشده‌اند.

5- تسلیحات ارتش، زندان اوین، ساواک سلطنت آباد، مجلسین سنا و شورا،‌ رادیو و تلویزیون، نخست وزیری، ژاندارمری و شهربانی، به دست مردم تصرف شد.

6- نصیری، رییس ساواک، سالار جاف، قاتل مردم کردستان و سپهبد رحیمی، توسط مردم بازداشت شدند. همچنین سپهبد بدره‌ای، فرمانده نیروی زمینی، محمد امین و بیگلری، جانشین فرماندگان گارد، به هلاکت رسیدند.

7- فرماندهان نیروهای سه گانه ارتش با حضور در خدمت امام خمینی، استعفای خود را تقدم کردند.

8- با مراجعه به منزل حضرت امام، گروه‌های مسلح پشتیبانی خود را از امام اعلام کردند.

9- حضرت امام به دنبال سقوط نهادهای اصلی رژیم و عقب‌نشینی ارتش از مردم خواستند که آرامش و نظم را مجددا برقرار کنند.

10- رییس ستاد کل ارتش از جمله مواردی که موجب شد ارتش اعلام بی‌طرفی کند، اینها بود: رییس ستاد شهربانی به کلانتری‌ها گفته بود مقاومت نکنند؛ در حالیکه این خلاف دستور بود. اعزام نیروهای زبده کمکی برای افسران محاصره شده در مسلسل‌سازی به جهت تمرد آنها بی‌نتیجه ماند. سربازان به طور دسته جمعی فرار می‌کردند و بدون اجازه به پادگان‌ها بر‌می گشتند. نیروهای زرهی به علت سد شدن راه آنها توسط مردم و تیر خوردن سرلشکر ریاحی، موفق به کار نشدند. نیروی هوایی به علت پیوستن افسران و همافران به مردم، قدرت انجام پرواز نداشت. بی‌نظمی عمومی، نافرمانی و اعلام همبستگی افسران عالی رتبه با کمیته امام خمینی همه گیر شده بود.

11- انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی، نظام دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی را سرنگون کرد.

12- امام خمینی طی پیام دیگری خطاب به مردم گفتند: توجه داشته باشید که انقلاب ما از نظر پیروزی بر دشمن هنوز به پایان نرسیده است. دشمن از انواع وسایل و دسایس بهره‌مند است و توطئه‌ها در کمین است. تنها هوشیاری و انضباط انقلابی و اطاعت از فرمان‌های رهبری و دولت موقت اسلامی است که توطئه‌ها را نقش بر آب می‌سازد ... با دولت موقت اسلامی همکاری نمایید تا با حول و قوه الهی هر چه زودتر با همکاری یکدیگر ایران اسلامی آباد و آزاد را مورد غبطه جهانیان بسازیم.

13- مهندس بازرگان طی یک نطق تلویزیونی، ضمن تشکر از آحاد مختلف مردم و خصوصا از اعلام بیطرفی ارتش در مسائل سیاسی گفت: تیمسار قره‌باغی در ملاقات حضوری، همکاری خود را با دولت موقت اینجانب اظهار نموده است.

14- از سوی حضرات آیات مرعشی نجفی و شیرازی، اعلامیه‌های جداگانه‌ای خطاب به ملت ایران منتشر گردید و پیروزی انقلاب اسلامی تبریک گفته شد.

15- پس از سقوط رژیم سلطنتی، همافران نیروی هوایی که در حرکت نظامی مردم نقش مهمی داشتند‌، از همکاری و مدد رسانی به موقع مردم تشکر کردند.

16- به مناسبت سقوط رژیم شاه، از سوی یاسر عرفات پیام تبریکی خطاب به حضرت امام فرستاده شد.


17- آیت‌الله خویی با ارسال تلگرافی برای حضرت امام، ورود ایشان را به ایران تبریک گفت.


وقایع انقلاب آن قدر سریع بود که حتی مقامات آمریکایی در آخرین روزها نمی‌دانستند انقلاب پیروز شده است. اتاق عملیات کاخ سفید از طرف برژینسکی، تلفنی از سالیوان می‌پرسید: آیا هنوز امکان کودتا وجود دارد؟

 

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 10 دی 1392برچسب:, توسط مهدی امید |

انتخاب مهدی امید کارشناس اطلاع رسانی و خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان به عنوان خبرنگار فرهنگی برتر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور

افتخارات نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان :

-       کسب رتبه برتر نشریه ادبی دوازدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای منطقه 2 کشور توسط نشریه طنین 1385

-       کسب رتبه برتر نخستین جشنواره نشریات موضوعی دانشگاههای کشور توسط نشریه پارسوا 1386

-       کسب رتبه برتر نشریه شوراهای تعامل و تبادل نظر دانشجو و دانشگاه کشور توسط نشریه تعامل و اخذ مجوز انتشار کشوری از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری1387

-        کسب رتبه برتر نخستین جشنواره اتحادیه انجمن های علمی فیزیک دانشگاههای کشور 1387

-       کسب رتبه برتر مقاه نویسی در هجدهمین جشنواره بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها

-       کسب رتبه سوم مقاله نویسی در هجدهمین جشنواره بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها

-       کسب رتبه برتر در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها

کسب رتبه سوم غرفه دانشگاه لرستان در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه دوم نشریات خبری و صنفی در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه سوم مقاله ادبی هنری در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه نخست طرح روی جلد ( نشریه طنین ) در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه نخست طرح روی جلد( نشریه کنکاش )در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه شایسنته تقدیر در بخش طرح روی جلد در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه شایسنته تقدیر در بخش طراحی و صفحه آرایی در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه شایسته تقدیر در بخش طرح روی جلد در هشتمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور

کسب رتبه برتر غرفه نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها

افتخارات نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان در سال 92 :

انتخاب حامین احمدی مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان به عنوان مدیر نمونه کشوری در حوزه نشریات دانشجویی

انتخاب مهدی امید مسئول اداره نشریات دانشگاه لرستان به عنوان کارشناس برتر کشوری در حوزه نشریات دانشجویی

کسب 7 رتبه برتر هشتمین جشنواره نشریات  دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر  کشور ( سه رتبه نخست و چهار رتبه سوم ) در مجموع کسب رتبه اول این جشنواره  

شامل :   نشریه سایه روشن در بخش نشریات علوم انسانی رتبه نخست ، نشریه نتاک در بخش نشریات فنی و مهندسی رتبه سوم ،  نشریه حیات در بخش نشریات علوم پایه رتبه سوم ، نشریه بیطار در بخش نشریات علوم تجربی رتبه سوم . در بخش آثار نشریه قلمدون در بخش گزارش نویسی رتبه نخست و نشریه طنین در بخش طرح روی جلد و صفحه آرایی رتبه نخست و سوم این جشنواره را بخود اختصاص داد.

(لازم بذکراست به گفته  دبیر این جشنواره بیش از 9800 اثر و 2700 نشریه  دانشجویی در این جشنواره شرکت داشتند )

-       انتخاب مدیران مسئول نشریات دانشجویی صراط و پارسوا دانشگاه لرستان طی دو سال پیاپی به عنوان عضو دانشجویی شورای ناظر مرکزی بر فعالیت نشریات دانشگاهی کشور

 

 

 

 

 

 

 

دانشگاه لرستان رتبه چهارم رتبه بندی کلی نشریات دانشجویی کشور را کسب کرد

طبق ارزیابی های به عمل آمده در خانه نشریات دانشجویی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در طرح رتبه بندی نشریات دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور در سال 1391، نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان پس از دانشگاههای هنر تهران ، خواجه نصیر و الزهرا (س) رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داد .  

در این راستا در آیین اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی کشور از حامین احمدی مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه لرستان و مهدی امید مسئول اداره نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان،  توسط معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم و مدیر کل امور فرهنگی وزارت تقدیر بعمل آمد .

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 8 دی 1392برچسب:, توسط مهدی امید |

مسئول اداره نشریان دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: برنامه ریزی لازم جهت برگزاری هفتمین کارگاه آموزش روزنامه نگاری ویژه فعالان نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان با دعوت از اساتید مجرب این حرفه در این دانشگاه انجام شده است.

امید افزود: در این کارگاه مبانی خبر ، خبرنگاری آنلاین، گزارش، مصاحبه، مقاله نویسی، اخلاق مطبوعاتی، حقوق مطبوعات، آیین نامه نشریات دانشجویی، گرافیک و صفحه آرایی ، آیین نگارش و ویرایش مطبوعاتی  و جریان شناسی رسانه ای مدیریت محتوا و نیروی انسانی در نشریات دانشجویی به فعالان نشریات دانشجویی این دانشگاه آموزش داده شد.

وی به فعالیت بیش از 45  عنوان نشریه دانشجویی فعال در دانشگاه لرستان اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان در سال 92 در رتبه بندی کلی نشریات دانشجویی دانشگاههای کشور در جایگاه چهارم قرار گرفته اند و در همین سال هفت رتبه برتر را در جشنواره نشریات دانشجویی کشور کسب کردند.

مسئول اداره نشریان دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: از سال 85 تاکنون نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان موفق به کسب 28 رتبه برتر در جشنواره های سراسری مطبوعات، جشنواره های نشریات دانشجویی و نمایشگاه بین المللی مطبوعات شده اند که این مساله پس از سال 85 برای نخستین بار در دانشگاه لرستان رخ داد .

 

 

نخستین دوره کارگاه آموزشی نشریات دانشجویان مراکز اقماری دانشگاه لرستان به میزبانی دانشگاه الشتر برگزار شد .

در این دوره آموزشی مباحثی چون مدیریت نیروی انسانی در نشریات دانشجویی ، مدیریت محتوا در نشریات دانشجویی ، اهداف و رسالت نشریات دانشجویی ، شاخصه ها و معیارهای انتشار نشریات علمی تخصصی و فرهنگی دانشجویی ، مبانی خبر ، مصاحبه و گزارش و مقاله نویسی توسط مهدی امید مدیر اداره نشریات دانشگاه لرستان ارایه گردید .

.

 

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 11 دی 1391برچسب:, توسط مهدی امید |

 

 
مقدمه
به منظور ساماندهی و حمایت از فعالیت نشریات دانشگاهی و قانونمند کردن اینگونه فعالیت ها ، نهادینه ساختن فضای آزاداندیشی، نقد و گفت‌و‌گوی سازنده و تأکید بر حق آزادی بیان، همچنین ایجاد فرصت‌های فراگیری مهارت های روزنامه‌نگاری و ارتقای سطح دانش عمومی و تخصصی دانشگاهیان، و براساس ماده 5 ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی (مصوب جلسه 540 مورخ 26/3/83 شورای عالی انقلاب فرهنگی)، دستورالعمل اجرایی این ضوابط به شرح ذیل به تصویب می‌رسد:
بخش اول: تعاريف و کليات
ماده 1ـ مطابق بند 1 ماده 1 ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، کلیه نشریاتی که به صورت ادواری، گاهنامه یا تک شماره، نیز نشریات الکترونیکی که با نام ثابت و تاریخ نشر در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی، اقتصادی، هنری، ادبی و ورزشی توسط هر یک از دانشجویان، تشکل‌ها و نهادهای دانشگاهی، استادان و اعضای هیئت علمی یا گروهی از ایشان در دانشگاهها منتشر و در محدوده دانشگاهها توزیع می‌شوند، نشریه دانشگاهی محسوب و تحت شمول این دستورالعمل قرار می‌گیرند.
تبصره 1ـ عنوان‌های فرهنگی و اجتماعی، زمینه‌های عقیدتی، صنفی و رفاهی، خبری و طنز را نیز در برمی‌گیرند.
تبصره 2ـ نشریات علمی که توسط اعضای هیئت علمی، دانشجویان، تشکل‌های دانشجویی یا انجمن‌های علمی دانشجویی منتشر می‌شوند مشمول این آیین‌نامه هستند.
تبصره 3ـ نشریات دانشگاهی می‌توانند ویژه‌نامه‌هایی به مناسبت‌های مختلف منتشر کنند.
تبصره 4ـ وبلاگ‌ها و سایت‌های شخصی دانشجویان و اعضای هیأت علمی که از نشان دانشگاه یا تشکل‌های دانشگاه استفاده نمی‌کنند از شمول این آیین‌نامه خارج‌اند.
تبصره 5ـپردیس‌های دانشگاهی، خوابگاهها، بیمارستان‌های آموزشی، مراکز بهداشتی‌ـ درمانی و اردوگاهها در حکم محدوده دانشگاه محسوب می‌شوند و توزیع نشریات دانشگاهی در خارج از محدوده دانشگاهها، منوط به کسب مجوز از مراجع ذیربط است.
تبصره 6ـ علاوه بر توزیع نشریات دانشگاهی در محل دفتر نشریه یا دفتر تشکل (اعم از تشکل‌های اسلامی، شوراهای صنفی، انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و...) یا دستگاه صاحب امتیاز نشریه، دانشگاهها موظف به تعیین محل‌هایی مناسب در داخل محدوده دانشگاه (براساس تعریف تبصره 5) برای توزیع نشریات دانشگاهی می‌باشند. توزیع نشریات در خارج از این مکان‌ها تخلف محسوب می‌شود.
ماده 2ـ منظور از دانشگاه در این دستورالعمل کلیه دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مراکز و واحدهای مرتبط دانشگاهی و واحدهای دانشگاهی است.
تبصره‌ـوزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی از این پس در این دستورالعمل به اختصار «دستگاه» نامیده می‌شوند.
ماده 3ـکميته ناظر بر نشريات دانشگاهی
براساس بند 1 ماده 2 ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، در هر دانشگاه کمیته‌ای تحت عنوان «کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی»‌ـ که در این دستورالعمل به اختصار «کمیته ناظر» نامیده می‌شود‌‌ـ زیر نظر «شورای فرهنگی دانشگاه» تشکیل می‌شود.
ماده 4ـ ترکیب کمیته ناظر به شرح زیر است:
  • معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه (رئیس کمیته)
  •  نماینده تام‌الاختیار و دائم دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه
  •  یک حقوق‌دان به انتخاب رئیس دانشگاه
  •  سه نفر عضو هیأت علمی دانشگاه به انتخاب شورای فرهنگی دانشگاه
  •  مدیر امور فرهنگی دانشگاه (دبیر کمیته)
  • سه نفر از مدیران مسئول نشریات دانشگاهی به انتخاب مدیران مسئول نشریات دانشگاه که یک نفر از ایشان عضو علی‌البدل محسوب می‌شود.
تبصره 1ـ دانشگاههایی که این کمیته در آنها تشکیل نشده است یک ماه فرصت دارند تا انتخابات نمایندگان مدیران مسئول را برگزار کنند و طی این یک ماه کمیته می‌تواند بدون حضور نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی تشکیل شود.
تبصره 2ـ شیوه‌نامه انتخاب نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی توسط شورای مرکزی ناظر هر دستگاه (ماده 8)تصویب خواهد شد.
تبصره 3ـ معاونت دانشجویی و فرهنگی هر دانشگاه موظف است براساس شیوه‌نامه مصوب شورای مرکزی ناظر نسبت به برگزاری انتخابات جهت تعیین نمایندگان مدیران مسئول اقدام کند.
تبصره 4ـ اعضای انتخابی کمیته ناظر برای مدت یک سال با ابلاغ رئیس دانشگاه انتخاب می‌شوند.
تبصره 5ـ چنانچه نماینده اصلی مدیران مسئول عضو کمیته ناظر بر اساس شیوه‌نامه مصوب شورای مرکزی ناظر، شرایط عضویت در کمیته ناظر را از دست بدهد عضو علی‌البدل جایگزین وی خواهد شد.
تبصره 6ـ دبیرخانه کمیته ناظر در حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه مستقر و با مسئولیت دبیر، متولی انجام امور اداری و اجرایی کمیته ناظر است.
ماده 5‌ـ جلسات کمیته ناظر ماهانه یکبار با دعوت مکتوب از کلیه اعضا تشکیل می‌شود. جلسات با حضور حداقل سه نفر از اعضای دارای حق رأی، رسمی است و مصوبات آن نیز با رأی اکثریت معتبر است. ضروری است دعوتنامه اعضای جلسه حداقل سه روز پیش از موعد جلسه با اعلام دستور جلسه توسط دبیر کمیته ارسال شود.
تبصره 1ـ در صورتی که هر یک از اعضا، شاکی خصوصی یا مشتکی‌عنه باشد، در زمان رسیدگی به شکایت مطروحه، حق رأی نخواهد داشت.
تبصره 2ـ دبیرخانه کمیته ناظر موظف است صورتجلسات کمیته را به طور مرتب به دبیرخانه شورای مرکزی ناظر هر دستگاه ارسال کند.
تبصره 3ـ در موارد خاص بنا به نظر رئیس کمیته، جلسة ویژه می‌تواند با دعوت شفاهی یا کتبی وی از اعضای جلسه و بدون در نظر گرفتن ارسال دعوتنامه معمول به صورت فوق‌العاده و فوری (حتی در همان روز) تشکیل شود.
ماده 6 ـ وظایف کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی به شرح زیر است:
  • بررسی درخواست و صدور مجوز انتشار مطابق بخش دوم این دستورالعمل
  • نظارت بر عملکرد نشریات دانشگاهی و تذکر اولیه در صورت لزوم
  • رسیدگی به تخلفات و شکایات ناشی از عملکرد نشریات دانشگاهی مطابق بخش 6 این دستورالعمل
  • نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل، مصوبات و شیوه‌نامه‌های شورای مرکزی ناظر
  • بررسی محتوایی نشریات دانشگاه در جلسه ماهیانه کمیته ناظر و ارسال نتایج آن به شورای مرکزی ناظر
  • برگزاری دوره‌های آموزشی برای متقاضیان نشریات دانشجویی اعم از صاحبان امتیاز، مدیران مسئول، سردبیران و سایر عوامل اجرایی بر اساس برنامه آموزشی شورای مرکزی ناظر
ماده 7ـ شورای فرهنگی هر دانشگاه مرجع تجدید نظر در تصمیمات و آرای کمیته ناظر همان دانشگاه است.
ماده 8‌ـ براساس بند 4 ماده 2 ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، در هر دستگاه شورایی با عنوان «شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی» که در این دستورالعمل به اختصار «شورای مرکزی ناظر» نامیده می‌شود، تشکیل می‌گردد.
ماده 9ـترکیب شورای مرکزی ناظر به شرح زیر است:
  • معاون فرهنگی دستگاه متبوع (رئیس شورا)
  • معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا نماینده تام‌الاختیار رئیس نهاد
  • یک نفر حقوق‌دان به انتخاب معاون فرهنگی دستگاه متبوع
  • مدیرکل امور فرهنگی دستگاه متبوع (دبیر شورا)
  • سه نفر از مدیران مسئول نشریات دانشگاهی به انتخاب مدیران مسئول نشریات دانشگاههای کشور که یک نفر از آنها عضو علی‌البدل محسوب می‌شود.
تبصره 1ـ در صورت نبودن پست معاون فرهنگی یا مدیرکل امور فرهنگی یا عناوین مشابه انتخاب رئیس و دبیر شورا بر عهده رئیس دستگاه و در سطح معاونان و مدیران کل دستگاه می‌باشد.
تبصره 2ـ دبیر شورا طبق شیوه‌نامه مصوب شورای مرکزی ناظر، نسبت به برگزاری انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی جهت عضویت در شورای مرکزی ناظر اقدام خواهد کرد.
تبصره 3ـ اعضای انتخابی شورای مرکزی ناظر برای مدت یک سال با ابلاغ رئیس شورا انتخاب می‌شوند.
تبصره 4ـ چنانچه نماینده اصلی مدیران مسئول عضو شورای مرکزی ناظر شرایط عضویت در شورا راـ براساس شیوه‌نامه مصوب شورای مرکزی ناظرـ از دست بدهد عضو علی‌البدل جایگزین وی خواهد شد. مسئولیت تشخیص استمرار شرایط عضویت نماینده مدیران مسئول بر عهده دبیر شوراست.
تبصره 5ـ دبیرخانه شورای مرکزی ناظر در اداره کل امور فرهنگی وزارت یا دستگاه متبوع یا عناوین مشابه مستقر و دبیر شورای مرکزی ناظر متولی انجام امور اداری و اجرایی شورا است.
ماده 10ـ وظایف و اختیارات شورای مرکزی ناظر به شرح زیر است:
  • سیاستگذاری در حوزه کلان نشریات دانشگاهی
  • رسیدگی به اعتراضات در خصوص عدم صدور مجوز نشریات دانشگاهی
  • تجدید نظر در تصمیمات شورای فرهنگی دانشگاه در خصوص نشریات دانشگاهی
  • رسیدگی به اعتراضات ناشی از تصمیمات و عملکرد شورای فرهنگی دانشگاه در زمینه نشریات دانشگاهی
  • تدوین شیوه‌نامه‌های اجرایی
  • تفسیر مفاد دستورالعمل حاضر
  • نظارت بر عملکرد کمیته‌های ناظر بر نشریات دانشگاهها
  • ایجاد وحدت رویه بین کمیته‌های ناظر دانشگاهها
  • تدوین برنامه آموزشی برای متقاضیان نشریات دانشگاهی
  • اخذ و بررسی نتایج گزارش محتوایی نشریات دانشگاهی از کمیته‌های ناظر و ارائه آن به رییس دستگاه
تبصره‌ـ مصوبات شورای مرکزی ناظر قطعی و لازم‌الاجرا است.
ماده 11ـ جلسات شورای مرکزی ناظر حداقل هر 2 ماه یک بار با دعوت مکتوب از کلیه اعضا یک هفته قبل از زمان جلسه با اعلام دستور جلسه توسط دبیر شورا تشکیل می‌شود و جلسات با حضور حداقل 5 تن از اعضای دارای حق رأی، رسمی و مصوبات آن با رأی اکثریت معتبر است.
بخش دوم: نحوه درخواست مجوز و شرايط انتشار نشريات دانشگاهی
ماده 12ـمتقاضی امتیاز انتشار نشریه دانشگاهی باید درخواست کتبی خود را با اعلام مشخصات خود و مدیر مسئول، سردبیر، نام نشریه، زمینه و ترتیب انتشار (موضوع ماده 1) به انضمام تصریح به پایبندی به قانون اساسی، قوانین موضوعه و این دستورالعمل، به دبیرخانه کمیته ناظر طبق فرم پیوست شماره 1 تسلیم کند.
تبصره‌‌ 1ـزمینه انتشار نشریه‌ای که صاحب امتیاز آن شخص حقوقی است نباید مغایرتی با اساسنامه آن تشکل یا نهاد داشته باشد.
تبصره 2ـ نشریات دانشجویی موظفند صرفاً در زمینه‌هایی که مجوز اخذ کرده‌اند به فعالیت بپردازند.
تبصره 3ـ متقاضی امتیاز انتشار گاهنامه باید حداقل و حداکثر زمان انتشار نشریه خود را در درخواست کتبی خود مشخص نماید.
ماده 13ـ متقاضی امتیاز نشریه باید دارای شرایط زیر باشد:
1‌ـ یکی از دانشجویان یا اعضای هیأت علمی به عنوان شخص حقیقی یا تشکل، نهاد، انجمن، کانون، یا یکی از بخش‌های دانشگاه یا هر شخص حقوقی دیگر در دانشگاه
2ـ عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده یا بالاتر در مورد دانشجویان و انفصال موقت از خدمت در مورد اعضای هیأت علمی
تبصره 1ـ افراد مشمول بند 2 پس از یک سال از تاریخ اتمام محرومیت می‌توانند به عنوان صاحب امتیاز نشریات دانشگاهی فعالیت کنند و در صورت محکومیت مجدد به طور دائم محروم می‌شوند.
تبصره 2ـ در صورتی که صاحب امتیاز یکی از شرایط فوق را از دست بدهد، ظرف یک ماه پس از ابلاغ کمیته ناظر می‌تواند درخواست انتقال امتیاز نشریه را به شخص واجد شرایط دیگر به کمیته ناظر ارسال کند، در غیر این‌ صورت امتیاز نشریه لغو می‌شود. کمیته ناظر موظف است ظرف مدت 2 هفته از تاریخ وصول درخواست متقاضی، نظر خود را اعلام کند.
ماده 14ـ شرایط مدیر مسئول به شرح زیر است:
1ـ دانشجو بودن یا عضویت در هیأت علمی یا مدیر یکی از واحدهای اداری همان دانشگاه
2‌ـ عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده یا بالاتر در مورد دانشجویان، انفصال موقت از خدمت در مورد اعضای هیأت علمی و عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده یا بالاتر در کمیته تخلفات اداری برای کارکنان.
3ـ عدم سابقه مشروطی برای دو نیم‌سال متوالی یا سه نیم سال متناوب برای دانشجویان در هنگام معرفی به عنوان مدیر مسئول.
4ـ گذراندن دو نیم ‌سال تحصیلی و حداقل 28 واحد درسی (دوره‌های کاردانی و کارشناسی). دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری از شمول این بند مستثنی هستند.
5- عدم شهرت به فساد اخلاق.
تبصره 1 ـ شهرت به فساد اخلاق صرفاً با اجماع کلیة اعضای کمیته ناظر قابل احراز است.
تبصره 2ـ مدیر واحد اداری فقط می‌تواند مدیر مسئول نشریه اداره متبوع خود باشد.
تبصره 3‌ـ افراد مشمول بند 2 پس از یک سال از تاریخ اتمام محرومیت می‌توانند به عنوان مدیر مسئول نشریات دانشگاهی فعالیت کنند و در صورت محکومیت مجدد این افراد به طور دائم محروم می‌شوند.
تبصره 4ـ در صورتی که مدیر مسئول یکی از شرایط را از دست بدهد، صاحب امتیاز موظف است ظرف یک ماه مدیر مسئول جدید را به کمیته ناظر معرفی کند، در غیر این صورت امتیاز نشریه لغو می‌شود. کمیته ناظر موظف است ظرف مدت 2 هفته در این خصوص اعلام نظر کند.
تبصره 5ـ سردبیر نشریه باید کلیه شرایط فوق را دارا باشد.
ماده 15ـانتشار نخستین شماره نشریه منوط به طی دوره آموزشی و اخذ گواهی پایان دوره توسط صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر براساس برنامه آموزشی مصوب شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی است.
تبصره‌ـ هر کمیته ناظر موظف است در هر نیم سال تحصیلی حداقل دو دوره آموزشی براساس برنامه آموزشی مصوب شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی آن دستگاه برگزار کند.
ماده 16ـهیچ‌کس نمی‌تواند در زمان واحد صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر بیش از یک نشریه باشد.
ماده 17ـدر صورتی که تقاضانامه‌ها ناقص یا متقاضیان امتیاز یا مدیران مسئول نشریات فاقد شرایط مقرر در این دستورالعمل باشند کمیته ناظر موظف است مراتب را به صورت مکتوب و با استناد به دلایل و مدارک لازم حداکثر ظرف 20 روز از تاریخ دریافت و ثبت درخواست به متقاضیان اعلام کند.
ماده 18ـدرج شناسنامه نشریه شامل زمینه نشر، نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول، سردبیر یا شورای سردبیری دانشگاه صادر کننده مجوز، شماره، تاریخ انتشار و دوره نشر در هر شماره نشریه الزامی است.
ماده 19ـ چنانچه صاحب امتیاز نشریه‌ای متقاضی توزیع آن در سایر دانشگاهها باشد ‌باید تقاضای خود را با ذکر محدوده توزیع به کمیته ناظر دانشگاه تسلیم کند. کمیته ناظر دانشگاه در صورت موافقت، موظف است ظرف مدت ده روز از تاریخ وصول، درخواست را جهت اعلام نظر نهایی به کمیته ناظر دانشگاه مقصد ارسال کند. شورای مرکزی ناظر موظف است پس از اعلام نظر دانشگاه مقصد ظرف دو ماه نسبت به درخواست مزبور اعلام نظر کند.
تبصره 1ـ در صورت عدم موافقت کمیته ناظر دانشگاه، متقاضی می‌تواند اعتراض خود را به شورای مرکزی ناظر اعلام کند.
تبصره 2ـ نظارت و رسیدگی به تخلفات یا شکایات این نشریات بر عهده کمیته ناظر دانشگاه صادر کننده مجوز (دانشگاه مبدأ) است.
ماده 20ـاتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی، مجامع فرهنگی و شورا‌های صنفی دانشجویی دارای مجوز رسمی که در بیش از یک دانشگاه فعالیت داشته و متقاضی انتشار نشریه باشند می‌توانند درخواست خود را به شورای مرکزی دستگاه مربوطه اعلام کنند. نظارت و رسیدگی به شکایات و تخلفات این‌گونه نشریات بر عهده شورای مرکزی ناظر است.
تبصره‌ـ شرایط ناظر بر صدور مجوز، صاحب امتیاز و مدیر مسئول و سردبیر این‌گونه نشریات تابع این دستورالعمل است.
ماده 21ـکمیته ناظر موظف است در صورت فراهم بودن شرایط قانونی انتشار نشریه، حداکثر ظرف 20 روز نسبت به صدور مجوز اقدام کند.
ماده 22ـدر صورتی که کمیته ناظر با صدور مجوز نشریه مخالفت کند یا ظرف 20 روز نسبت به صدور مجوز با اعلام کتبی دلایل عدم موافقت، اقدام نکند، متقاضی می‌تواند اعتراض خود را به صورت مکتوب به شورای فرهنگی دانشگاه اعلام کند. شورای فرهنگی موظف است ظرف 30 روز موضوع اعتراض را بررسی و اعلام‌نظر کند.
ماده 23ـمسئولیت کلیه مطالب مندرج در نشریه به عهده مدیر مسئول است و وی موظف است سه نسخه از هر شماره را بلافاصله پس از انتشار به دبیرخانه کمیته ناظر دانشگاه تحویل دهد.
تبصره‌ـ دبیرخانه کمیته ناظر دانشگاه موظف است دو نسخه از نشریه را به دبیرخانه شورای مرکزی ناظر ارسال کند.
ماده 24ـدر صورتی که صاحب امتیاز ظرف مدت حداکثر شش ماه از زمان صدور مجوز پس از اخطار کتبی و مهلت یک ماهه اقدام به انتشار نشریه نکند، مجوز صادره از اعتبار ساقط است.
ماده 25ـ نشریات موظفند توالی انتشار مندرج در امتیاز خود را رعایت کنند. در غیر این صورت پس از سه مرحله متوالی عدم انتشار، صاحب امتیاز برای پاسخگویی به کمیته ناظر احضار و در صورت عدم ارائه دلایل قانع کننده، مجوز نشریه لغو می‌شود.
ماده 26ـ صاحب امتیاز می‌تواند درخواست خود را مبنی بر انتقال امتیاز نشریه به دیگری یا تغییر مشخصات ذکر شده در فرم درخواست مجوز نشریه (اعم از مدیر مسئول، نام نشریه، دوره انتشار و زمینه انتشار) به کمیته ناظر ارائه کند و کمیته ناظر موظف است ظرف یک ماه مراتب موافقت یا عدم موافقت خود را به صورت مکتوب به صاحب امتیاز اعلام کند.
بخش سوم: حقوق نشريات دانشگاهی
ماده 27ـنشریات دانشگاهی از کلیه حقوق مصّرح در قانون مطبوعات جمهوری اسلامی ایران برخوردارند. از جمله:
1ـ جستجو، کسب و انتشار اخبار داخل و خارج دانشگاه به منظور افزایش آگاهی جامعه دانشگاهی با رعایت موازین قانونی و حفظ مصالح جامعه.
2ـ هیچ مقام دولتی و غیر دولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقاله‌ای درصدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
3ـ نشریات دانشجویی حق دارند نظرها، انتقادهای سازنده، پیشنهادها وتوضیحات دانشجویان و مسئولان دانشگاه را با رعایت موازین اسلامی و مصالح دانشگاه و جامعه درج کنند.
ماده 28ـمعاونت دانشجویی و فرهنگی و سایر نهادهای فرهنگی دانشگاه باید در چارچوب قوانین و در حدود اختیارات و امکانات از نشریات دانشگاهی حمایت کنند.
تبصره‌ـ معاونت دانشجویی‌ـ فرهنگی دانشگاه سالانه از محل بودجه فرهنگی مبلغی را برای حمایت و کمک به انتشار نشریات دانشگاهی پیش‌بینی می‌کند و متناسب با شرایط و مطابق ضوابط و مقررات در اختیار آنان قرار می‌دهد.
ماده 29ـدستگاهها موظفند جشنواره کشوری نشریات دانشجویی را با هماهنگی کلیه دستگاهها و مسئولیت یک دستگاه حداقل سالی یکبار برگزار نمایند و نشریات برتر را شناسایی و تشویق کنند.
تبصره 1ـ دستگاه ها میتوانند بصورت مستقل جشنواره های منطقه ای یا مشابه آن را برگزار نمایند.
تبصره 2‌ـ نشریات دارای رتبه‌های اول، دوم و سوم علاوه بر جوایز جشنواره مشمول حمایت‌های مادی و معنوی دستگاه مربوطه تا جشنواره بعدی خواهند بود.
بخش چهارم: حدود نشريات دانشگاهی
ماده 30ـنشریات دانشگاهی در انتشار مطالب و تصاویر جز در موارد اخلال به مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی مطابق ماده 6 قانون مطبوعات، آزاد هستند.
ماده 31ـهرگاه نشریه‌ای مطالبی مشتمل بر توهین، افترا، خلاف واقع یا انتقاد نسبت به اشخاص (اعم از حقیقی یا حقوقی) منتشر کند، ذینفع حق دارد پاسخ آن را حداکثر تا دو ماه از تاریخ انتشار به صورت مکتوب برای همان نشریه ارسال کند و نشریه مزبور نیز موظف است توضیح یا پاسخ دریافت‌شده را حداکثر یک ماه پس از وصول پاسخ در همان صفحه و ستون و با همان حروفی که اصل مطلب منتشر شده است به رایگان به چاپ برساند، منوط به آنکه جواب از دو برابر اصل مطلب تجاوز نکند و متضمن توهین و افترا به کسی نباشد.
تبصره 1ـ اگر نشریه علاوه بر پاسخ مذکور مطالب یا توضیحات مجددی چاپ کند، در این صورت حق پاسخگویی مجدد برای معترض باقی است، بدیهی است درج قسمتی از پاسخ، در حکم عدم درج است و متن پاسخ باید در یک شماره و به طور کامل درج شود.
تبصره 2ـ در صورتی که نشریه پاسخ را منتشر نکند ذینفع می‌تواند به کمیته ناظر شکایت کند و کمیته ناظر در صورت محق شناختن شاکی، جهت نشر پاسخ به نشریه اخطار خواهد کرد و اگر این اخطار مؤثر واقع نشود، کمیته ناظر، نشریه را به یکی از تنبیهات بندهای 4 تا 6 ماده 40 محکوم می‌کند.
تبصره 3ـ مفاد این ماده و تبصره‌های آن نافی حق ذینفع در خصوص پیگیری شکایت از طریق کمیته ناظر یا مراجع ذی‌صلاح نخواهد بود.
ماده 32ـ در صورت شکایت شاکی خصوصی از یک نشریه مبنی بر انتشار هر نوع مطلب مشتمل بر تهمت، افترا، فحش و الفاظ رکیک یا نسبت‌های توهین‌آمیز و نظایر آن نسبت به اشخاص، تهدید و هتک شرف یا حیثیت یا افشای اسرار شخصی، نشریه به یکی از تنبیهات بندهای 5 تا 9 ماده 40 محکوم می‌گردد.
ماده 33ـنشریات دانشگاهی که بنا به تشخیص کمیته ناظر مرتکب تخلفات مواد 24، 25، 26 و 27 قانون مطبوعات شوند، به یکی از تنبیهات بندهای 10 تا 13 ماده 40 محکوم می‌شوند.
ماده 34ـدر صورت انتشار عکس‌ها، تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی، کمیته ناظر، نشریه را به یکی از بندهای 5 تا 9 ماده 40 محکوم می‌کند و در صورت تکرار جرم پس از محکومیت اولیه، نشریه به یکی از تنبیهات بندهای 10 تا 13 این ماده محکوم می‌شود.
ماده 35ـ نشریات دانشگاهی که بنا به تشخیص کمیته ناظر مرتکب تخلفات موضوع ماده 29 قانون مطبوعات شوند به یکی از تنبیهات بندهای 8 و 9 ماده 40 محکوم می‌شوند.
ماده 36ـهرگاه نشریه‌ای مطالب و تصاویری مانند توهین، تهمت، فحش، الفاظ رکیک، تحقیر، تهدید، هتک حرمت یا حیثیت و نظایر آن منتشر نماید، تخلف عمومی محسوب می‌گردد. در این صورت رئیس کمیته ناظر می‌تواند از ادامه فعالیت نشریه جلوگیری نماید و موضوع را جهت بررسی به کمیته ناظر ارجاع دهد. کمیته ناظر موظف است موضوع را خارج از نوبت بررسی و در صورت احراز تخلف، متخلف به یکی از تنبیهات بندهای 5 تا 9 ماده 40 محکوم می‌شود.
تبصره: مدت رسیدگی به پرونده نشریه‌ای که از ادامه انتشار آن جلوگیری شده است نباید از 10 روز بیشتر شود.
ماده 37ـدر صورت تخلف از تبصره 5 ماده 1 یا مواد 17، 19 و 24 این دستورالعمل برای بار اول نشریه به یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 3 و در صورت تکرار به یکی از تنبیهات بندهای 4 تا 7 ماده 40 محکوم می‌شود.
ماده 38ـدر صورتی که «نشریه‌ای» بدون اخذ مجوز از کمیته ناظر منتشر شود توقیف شده و انتشاردهنده به مدت یک سال نمی‌تواند صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر نشریه جدیدی باشد و در صورت تکرار اگر متخلف شخص حقیقی و دانشجو باشد تا پایان مقطع تحصیلی و در صورتی که متخلف شخص حقوقی یا عضو هیأت علمی باشد تا سه سال حق انتشار و شرکت در انتشار هیچ نشریه‌ای را نخواهد داشت.
ماده 39ـدر مواردی که تخلف ارتکابی نشریه براساس قوانین موضوعه کشور جرم تلقی شود بنا به تشخیص کمیته ناظر مدیر مسئول نشریه جهت تصمیم‌گیری مقتضی به کمیته انضباطی معرفی می‌شود.
بخش پنجم: تنبيهات
ماده 40ـموارد تنبیهی متخلفان به شرح زیر است:
1ـ احضار به کمیته ناظر و تذکر شفاهی
2ـ تذکر کتبی
3ـ اخطار کتبی
4ـ محرومیت موقت نشریه از تسهیلات دانشگاهی تا شش ماه
5ـ محرومیت موقت مدیر مسئول از تصدی این سمت تا 6 ماه
6ـ محرومیت موقت مدیر مسئول از تصدی این سمت از 6 ماه تا یک سال
7ـ توقیف موقت نشریه تا 3 ماه
8ـ توقیف موقت نشریه از سه ماه تا 6 ماه
9ـ توقیف موقت نشریه از 6 ماه تا یک سال
10ـ توقیف موقت نشریه از یک تا دو سال
11ـ منع دائم انتشار نشریه
12ـ منع دائم انتشار نشریه و محرومیت مدیر مسئول از تصدی این سمت تا یک سال
13ـ منع دائم انتشار نشریه و محرومیت مدیر مسئول از تصدی این سمت تا پایان مقطع تحصیلی
بخش ششم: رسيدگی به تخلفات و شکايات
ماده 41ـکمیته ناظر موظف است به شکایات مکتوب حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ دریافت و ثبت آن در دبیرخانه، رسیدگی کرده و رأی خود را صادر کند.
ماده 42ـکمیته ناظر، مدیر مسئول نشریه‌ای را که تخلف کرده یا از آن شکایت شده است به صورت کتبی و با ذکر دقیق موارد تخلف یا شکایت و با ارائه مهلت یک هفته‌ای از تاریخ ابلاغ جهت ادای توضیحات دعوت می‌کند و در صورت عدم حضور غیرموجه وی یا عدم ارائه توضیحات کتبی، کمیته ناظر می‌تواند حکم مقتضی را در مورد نشریه صادر کند.
ماده 43ـکمیته ناظر باید آرای خود را با ذکر موارد تخلف یا شکایت مستند به مواد 30 تا 39 صادر و آن را به صورت کتبی حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از صدور به مدیر مسئول و شاکی خصوصی نشریه ابلاغ کند.
ماده 44ـآرای صادره، ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و درخواست تجدید نظر در شورای فرهنگی دانشگاه است. در صورت عدم اعتراض در مهلت تعیین شده، حکم، قطعی محسوب می‌شود.
ماده 45‌‌ـاحکام صادره از سوی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی تا زمانی که نقض نشده‌اند لازم‌الاجرا هستند.
ماده 46ـشورای فرهنگی دانشگاه موظف است رأی خود را در مورد اعتراضات مکتوب واصله حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت اعتراض توسط دبیرخانه، به صورت مکتوب به معترض و کمیته ناظر دانشگاه ابلاغ کند.
ماده 47ـتصمیم شورای فرهنگی دانشگاه ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض به شورای مرکزی ناظر است. شورای مرکزی ناظر موظف است ظرف دو ماه از تاریخ دریافت اعتراض رأی خود را صادر و آن را ابلاغ کند. آرای شورای مرکزی ناظر، قطعی و لازم‌الاجرا است.
بخش هفتم: نحوه ابلاغ، اجرا و تفسير اين دستورالعمل
ماده 48ـ نحوه صدور مجوز نشریات دانشگاهی، نظارت بر آنها، رسیدگی به تخلفات و شکایات تنها براساس دستورالعمل حاضر خواهد بود. تعیین و تصویب هرگونه شرایط و مقررات مغایر یا محدود کننده علاوه بر مفاد این آئین‌نامه نظیر صدور مجوزهای مشروط یا موقت ممنوع است.
ماده 49ـبه کلیه نشریات دانشگاهی که قبل از تصویب این دستورالعمل انتشار می‌یابند مدت هشت ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل فرصت داده می‌شود تا خود را با ضوابط و مقررات این دستورالعمل منطبق کنند.
تبصره‌ـ در صورت عدم انطباق در مهلت مقرر مجوز نشریه با صلاحدید کمیته ناظر لغو خواهد شد.
ماده 50ـ دستورالعمل اجرایی نشریات دانشگاهی در 50 ماده و 44 تبصره در تاریخ ...................... به تصویب شوراهای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی رسید.
طبق ماده 5 ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، مصوبه جلسه شماره 540 مورخ 26/3/1383 شورای عالی انقلاب فرهنگی، و بنا به مصوبه شوراهای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارتخانه‌‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل اجرایی این ضوابط جهت اجرا به دانشگاهها و
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 11 دی 1391برچسب:, توسط مهدی امید |

 

 
 
 
1-برگزاری منظم جلسات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه
2-برگزاري انتخابات نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي
3-برگزاری منظم و مداوم کارگاههای آموزشی نشریات دانشجویی در طول سال 
4-برگزاري همايش دست اندركاران انتشارات نشريات دانشجويي با حضور مسئولان دانشگاه
5-انتشارمنظم نشریات دانشجویی و دانشگاهی
6- تقویت کتابخانه تخصصی نشریات دانشجویی دانشگاه
7-پي گيري تقويت و تجهيز خانه نشريات دانشجويي اداره كل امور فرهنگي
8-نظارت بر انتشار نشريات دانشجويي دانشگاه با تاكيد بر رعايت شيوه نامه مصوب كميته ناظر بر نشريات دانشگاه
9-تكميل آرشيو نشريات دانشجويي دانشگاه
10- حمایت لازم از نشریات الکترونیکی
11- برنامه ريزي در جهت حضور با نشاط نشريات دانشجويي دانشگاه در نمایشگاهها و جشنواره های سراسري نشريات دانشجويي
12- برگزاري جلسات نقد نشريات دانشجويي
13 برگزاری منظم جلسات توجیهی آموزشی دست اندرکاران نشریات دانشحویی
14- بهره گیری از دانشجویان توانمند دانشگاه در عرصه گرافیک و نشریات
15 تعامل مثبت و دوسویه با اصحاب رسانه و معرفی نخبگان نشریات دانشجویی جهت تداوم فعالیت خود در رسانه های محلی و سراسری
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 11 دی 1398برچسب:, توسط مهدی امید |

 

 

حتما یک جنبه رهنمود ، اصلاح کردن و هدایت را در نشریات خود بگنجانید . خلاصه حرف من این می شود که نشریات شما باید هدایت کننده باشد . ببنید از لحاظ هدایت فکری ، دینی و احیانا سیاسی جوان ها کجا کمبود هست ، این خلا را پر کنید

 

بیش از 100 اثر از نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان در قالب های خبر ، مصاحبه ، گزارش ، طنز ، تیتر ، مقاله ، سرمقاله ، صفحه آرایی به نوزدهمین جشنواره بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها ارسال شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان، مسئول اداره نشریات دانشگاه لرستان با اعلام این خبر افزود : نشریات دانشجویی منتشر شده در سال 90 دانشگاه در موضوعات علمی ، تخصصی ، فرهنگی ، عقیدتی ، سیاسی ، اجتماعی ، طنز و ... در این جشنواره شرکت می کنند.
مهدی امید گفت : در جشنواره هجدهم نشریات دانشجویی دانشگاه 2 رتبه برتر را در بخش مقاله به خود اختصاص دادند و در نمایشگاه نوزدهم نیز غرفه نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان موفق شد  عنوان غرفه برتر نوزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها را به خود اختصاص دهد.
امید تاکید کرد : نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان از سال 1386 روند رو به رشد خود را آغاز نمودند و از آن سال تا سال 91 موفق به کسب 22 رتبه برتر جشنواره های مختلف سراسری و منطقه ای شدند . این در حالی است که تا سال 1386 دانشگاه لرستان هیچ رتبه ای در سطح دانشگاههای کشور نداشت .
وی افزود: با تلاش تمامی دست اندرکاران ، دانشجویان و مسئولان دلسوز دانشگاه موجبات جذب و معرفی تعداد زیادی از دانشجویان فعال در عرصه نشریات دانشگاه به جامعه مطبوعاتی و حرفه ای کشور مهیا شده است و هم اکنون مطبوعات کشوری و استانی به محلی برای ادامه فعالیت مطبوعاتی دانشجویان دانشگاه لرستان به حساب می آیند و اشتغال زایی خوبی در این زمینه صورت گرفته است .
امید در پایان گفت : هم اکنون بیش از 45 نشریه دانشجویی فعال در بخش های علمی ، تخصصی ، سیاسی ، مذهبی ، عقیدتی ، فرهنگی ، طنز ، ورزشی ، خبری و ... در دانشگاه لرستان فعالیت دارند و با برگزاری کارگاههای آموزشی روزنامه نگاری در اداره نشریات دانشگاه روند رو به رشدی را در این عرصه شاهدیم .
 
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 4 دی 1391برچسب:دانشگاه لرستان , 147 رشته , توسط مهدی امید |

دانشگاه لرستان در سال 1372 با تغییر نام از مجتمع آموزش عالی لرستان در دامنه زیبای قلعه فلک الافلاک فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود و همزمان در منطقه کمالوند خرم آباد ( کیلومتر 5 جاده خرم آباد تهران ) طرح جامع آن مراحل ساخت خود را طی می نمود که همکنون بجز دانشکده کشاورزی ( واقع در کیلومتر 12 جاده خرم آباد پلدختر )  دانشکده علوم پایه ،دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشکده دامپزشکی و دانشکده اقتصاد و علوم اداری در محل دانشگاه لرستان ( کمالوند ) قرار دارند. به تازگی 4 دانشگاه اقماری وابسته به دانشگاه لرستان در شهرهای الشتر ، نور آباد ، کوهدشت و پلدختر ایجاد شده است  . این دانشگاه بابیش از 147 رشته در مقاطع کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری و جمعیتی دانشجویی بیش از 10 هزار نفر به فعالیت آموزشی خود ادامه می دهد .

ریاست دانشگاه لرستان بر عهده دکتر حسن زمانیان دارای مدرک دکترای زمین شناسی می باشد .  
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 4 دی 1391برچسب:لرستان , مکان های تاریخی مذهبی , آبشارها , توسط مهدی امید |

 

 
لرستان سرزمینی است کوهستانی ، که با وسعتی نزدیک به سی هزار کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران و در محدوده میانی سلسله جبال زاگرس واقع شده است . این استان از شمال به استان مرکزی و استان همدان ، از جنوب به استان خوزستان و چهار محال و بختیاری ، از شرق به استان اصفهان و از غرب به استان های کرمانشاه و ایلام محدود است.
مهمترین رشته کوه ها :
«اشترانکوه » با ارتفاع 4150 متر در مسیر شهرستانهای درود ، ازنا و الیگودرز .
«گرین » 3924 متر که محدوده شهرستانهای بروجرد و اشترینان و شهرستانهای الشتر و دلفان را از هم جدا می سازد .
« هشتاد پهلو » با ارتفاع 2991 متر بخش پاپی و در جنوب خرم آباد واقع است .
« سفیدکوه » به عنوان مهمترین رشته کوه زاگرس میانی با ارتفاع 2931 متر .
و کوههای سرسبز دیگر از جمله : تخت کلا ، قالی کوه ، مهراب کوه و سرکشتی در شمال و مپل ، هنجس ، همیان، چنگری و مهله در جنوب از دیگر کوههای مهم استان به حساب می آیند .
سرزمین لرستان جمعیتی حدود یک میلیون نفر را در دامن خود می پروراند ، این جمعیت در 9 شهر خرم آباد ، بروجرد ، الیگودرز ، الشتر ،کوهدشت ، نوراباد ، پلدختر ، ازنا و درود و 25 بخش و 81 دهستان استقرار یافته اند . گویش مردم لرستان بیشتر لری ، لری بختیاری و لکی است.  
مفرغ کاری لرستان
پژوهشگران دست آفریده های هنرمندانه و ارزشمندی را که تنوع موضوعات نقشی و ظرافت تحسین انگیز و نشانه خلاقیت و ابتکار عمل و چیره دستی دست افزارسازان زاگرس است که مدت ها تحت عتوان مفرغهای لرستان در بوته شناسایی و بررسی قرارگرفته در کانون توجه قرار داده اند . این شاهکارهای هنری اعجاب انگیز یادگار قومی دامدار و کشاورز و سوارکار و جنگ آور است که « کاسی » نامیده شده اند.
 
آثار تاریخی و زیارتی
-      قلعه فلک الافلاک
-      غار کلما کره در پلدختر
-      غار کوگان در خرم آباد
-      معبد مهری باواس ( بابا عباس ) در خرم آباد
-      قلعه کوهزاد در کوهدشت
-      معبد سرخ دم لری در کوهدشت
-      گرداب سنگی ( گردوبردینه ) در خرم آباد
-      پل ئدختر در پلدختر
-      پل گاومیشان در پلدختر
-      پل شاپوری ( پیل اشکسه ) در خرم آباد
-      مناره آجری در خرم آباد
-      سنگ نوشته در خرم آباد
-      امام زاده قاسم در ازنا
-      گنبد بابابزرگ در نورآباد
-      مسجد جامع بروجرد
-      امامزاده جعفر بروجرد
-      تنگه شیرز در کوهدشت
قلعه فلک الافلاک
بنای تاریخی فلک الاافلاک در مرکز شهر خرم آباد برروی تپه باستانی و مرتفع ساخته شده است . در دامنه شمالی این تپه که بنای هشت برجی قلعه فلک الافلاک بر فراز آن قرار گرفته ، چشمه پرآبی جاریست که گلستان نام دارد . این دژ به سبب سابقه طولانی در متون تاریخی با نام های گوناگون نظیر دربز ، شاپور خواست ، قلعه خرم آباد نامیده می شده است .
 این باروی دو لایه دارای دوازده برج بوده و به اعتبار وجود آن ، عامه هنوز هم قلعه فلک الافلاک را دوازده برجی می نامند .
مساحت این قلعه 5300 متر مربع است و فضای داخلی آن با ایجاد دو صحن نسبتا بزرگ و تالارها و اطاقها و راهروهای رابط حول محور این دو صحن آراسته شده است .
این اثر تاریخی نگین آسا ، که مظهر صلابت و شکوه فرهنگ مردمان و تاریخ پر فراز و نشیب سرزمین زاگرس میانی است به شماره 883 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و عنوان موزه فلک الا فلاک را بخود اختصاص داده است .
آبشارهای معروف لرستان
-      آبشار بیشه درود
-      آبشار افرینه پلدختر
-      آبشار تله زنگ ( شوی )
-      آبشار وارک خرم آباد
-      آبشار نوژیان خرم آباد

آبشار گریت ( هفت چشمه ) و نگین اشترانکوه دریاچه گهر درود .

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 4 دی 1391برچسب:آسیب های مغزی, توسط مهدی امید |

 

1-      نخوردن صبحانه: کسانی که صبحانه نمی خورند؛ قند خونشان به سطح پایین تری افت می کند. این امر باعث عدم تأمین مناسب مواد غذایی برای مغز و در نتیجه افت فعالیت مغزی می شود.
2-      پرخوری : این امر باعث تصلب شرائین (سختی دیواره ی رگ های مغز) شده و منجر به کاهش قدرت ذهنی می شود.
3-      مصرف دخانیات : این امر باعث کوچک شدن مغز و منجر به آلزایمر می شود.
4-      استفاده ی زیاد قند و شکر: جذب پروتئین و مواد غذایی را متوقف می کند و منجر به سوء تغذیه و احتمالاً اختلال در رشد مغزی خواهد شد.
5-      آلودگی هوا: مغز بزرگترین مصرف کننده ی اکسیژن در بدن ماست. دمیدن هوای آلوده باعث کاهش اکسیژن تأمینی برای مغز شده و منجر به کاهش کارایی مغز می شود.
6-      کمبود خواب : خواب به مغز اجازه ی استراحت می دهد. دوره طولانی کاهش خواب منجر به شتاب گیری مرگ سلول های مغزی خواهد شد.
7-      پوشاندن سر به هنگام خواب : خوابیدن با سر پوشیده باعث افزایش تجمع دی اکسید کربن و کاهش تجمع اکسیژن شده و منجر به تأثیرات مخرب مغزی خواهد شد.
8-      کار کشیدن از مغز در هنگام بیماری : کار سخت یا مطالعه در زمان بیماری ممکن است منجر به کاهش کارایی مغز و در نتیجه صدمه مغزی می شود.
9-      کاهش افکار مثبت : فکر کردن بهترین راه برای تمرین دادن به مغز است. کاهش افکار مثبت ممکن است باعث کوچک شدن مغز شود.
10- کم حرفی : مکالمات انتزاعی منجر به رشد کارایی مغز خواهد شد.

 

 
 
                                               
امروزه ایجاد بسترهای مناسب جهت رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی ، ايجاد روحيه  خود باوری ، اعتماد بنفس و نشاط و پویایی در میان جوانان این مرز و بوم به امید اعتلاي فرهنگ فاخر اسلامی ایرانی آرزوی  تک تک افراد پایبند به مولفه های هویت دینی و ملی ماست . در این راستا دانشگاه رسالت  عظیمی بر دوش دارد و نقش بسزایی ایفا می کند. براین اساس متولیان امور فرهنگی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور با نقش آفرینی  خود در این امور از طریق حمایت از ظرفیت های قابل اتکا جوانان فرهیخته کشور در اموری چون انجمن های علمی دانشجویی ، کانون های فرهنگی وهنری، فعالیت های دینی و قرآنی و نشریات دانشجویی و ... با کاشتن بذری برای فرهنگ این کهن مرز و بوم درخت تناوری را پرورش خواهند داد که ثمره و میوه آن به کام مردمان نجیب و فکور ایران اسلامی طعم شیرین خود را خواهد داشت و الگوی اسلامی ایرانی را به جامعه جهانی پویاتر از گذشته عرضه خواهد کرد.
 یکی از عرصه های مهم و آینده ساز این رویکرد در دانشگاهها رقم می خورد که همانا نشریات و مطبوعات دانشجویی است .نشريات دانشجويي حاصل تکاپو های فکری و علمی دانشجویان علاقه مندی است که قلبشان برای پیشرفت و ترقی مملکت خود می تپد . در این میان نشریات دانشجویی با تاثیرگذاری خود بر فضای فکری ، فرهنگی دانشجویان و آحاد جامعه گاه با ضعف ها و آسیب های گوناگون مواجه اند که با عنایت به رشد کمی آنها در دهه های اخیر لزوم توجه به شرایط کیفی آنها را ضروری جلوه می نماید.
به نظر نگارنده و با عنایت به فعالیت چند ساله در این حوزه آسیب های متعدد و گوناگونی را در این زمینه می توان برشمرد که از مهمترین این آسیب ها در حوزه نیروهای انسانی است كه با برنامه ریزی منسجم برای دو حیطه کارکنان شاغل در این حوزه و دانشجویان ، می توان از بسیاری از این آسیب های بکاهیم .
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:امام زمان (عج), توسط مهدی امید |

 

 
جمعه که میشود تمام بی نهایت زمین برای من به قدر یک وجب به انتها می رسد.
اینجا هوا هوای دلگرفتگیست، هوا هوای انتظار، هوا هوای بی کسیست.
غروب که می شود تنها تو را صدا می زنم ای ناجی نجیب نجواهای تنهایی من.
بیا که چشم انتظار، غریبه وار، غریب تر از تمام پرستوهای مهاجر در پی تو هستم.
بیا که این جمعه با تمام وجود ندبه ی ظهور خوانده ام.
بیا به حرمت یگانه یاس مصطفی که از فشار ظلم های ناگوار خمیده شد، کبود شد، شکست.
بیا به حرمت یگانه مرد روزگار که زیر بار زهر تلخ بی کسی قد خم نکرد.
بیا به حرمت تمام لاله های دل سوخته ی دشت کربلا که زیر جور تازیانه های ناکسان پرپر شد.
بیا، بیا به زخم این دلم تو مرهمی بزار.
بیا برای تک تک ستاره های سرزمین عاشقی، تو از پس تمام این ظواهر پر از دروغ برای من نشانه ای ز نور باش.
بیا به حرمت خودت که از تمام این حرفها پری، بیا. 
خدیجه منصوری.
 
 
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:دعوت به همکاری , توسط مهدی امید |

 

 
اداره نشریات دانشجویی مدیریت فرهنگی دانشگاه لرستان مکانی برای ایجاد روحیه نشاط ، پویایی ، خلاقیت و اعتماد بنفس در دانشجویان
دانشجویان عزیز می توانند با حضور در اداره نشریات در فعالیت های زیر شرکت نمایند :
حضور در کارگاه های آموزشی روزنامه نگاری و نشریاتی ( مکتوب و مجازی )
اخذ مجوز انتشار نشریات دانشجویی
تمرین و ممارست در جهت نگارش مطالب و مقالات علمی ، فرهنگی ، مذهبی و...
بهره مندی از مزایای فعالیت های علمی و فرهنگی از جمله کسب رتبه در جشنواره های مختلف دانشجویی منطقه ای و سراسری
حضور در رسانه های محلی و سراسری و ادامه فعالیت رسانه ای
افتخارات نشریات دانشگاه لرستان :
کسب رتبه های برتر در جشنواره های نشریات دانشجویی به تعداد 22 رتبه برتر و شایسته تقدیر
کسب رتبه برتر در جشنواره و نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها
آدرس : دانشگاه لرستان ، دانشکده فنی و مهندسی ، اداره کل امور فرهنگی تلفکس 6200113- 0661
 
 
 
 
 
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 7 آذر 1391برچسب:مجوز , نشریه , دانشگاه لرستان , توسط مهدی امید |

 

دبیر کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه لرستان از صدور مجوز 4 نشریه جدید در دانشگاه لرستان خبر داد
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه لرستان حامین احمدی با اعلام این خبر افزود : در جلسه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه با انتشار نشریه « دانشگاه حکمت بنیان»  مربوط به انجمن علمی فلسفه و کلام دانشگاه ، نشریه مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان استان لرستان ، جامعه اسلامی دانشجویان ، «بهاء» نشریه مستقل دانشجویی با موضوع فرهنگی ، عقیدتی ، سیاسی موافقت شد .
شایان ذکراست در خصوص نام های پیشنهادی نشریه مرکز علوم اسلامی و جامعه اسلامی دانشجویان مقرر شد در جلسه بعدی تصمیم گیری شود .

 

مسئول اداره نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: نظر به لزوم مقابله با هژمونی رسانه ای دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی گسترش فعالیت های دانشجویان و مطبوعات دانشجویی در این زمینه بیش از پیش احساس می شود.
مهدی امید در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا منطقه لرستان افزود: جنگ نرم دشمنان و هجوم آنان بسوی جوانان این مرز و بوم در جهت تهی کردن نظام از جوانان پویا ، معتقد و حساس به مسائل کشور می طلبد ما برای این قشر اثر گذار برنامه ریزی لازم را داشته باشیم و با کادر سازی برای نظام، دانشجویانی فعال و پر نشاط تربیت کنیم تا توطئه های دشمنان را بی اثر کنیم.
وی اظهار کرد: یکی از راههای عقیم نمودن فعالیت های دشمن بهره گیری از نشریات دانشجویی به عنوان ابزاری متعالی در این مسیر است که تا کنون در فضای مکتوب نقش خود را ایفا نموده است . اما لزوم حضور جدی، مؤثر وپرشمار در فضای مجازی و حمایت های عملی از آن ضرورت فعلی وتاریخی دست اندر کاران این حوزه است.
امید تأکید کرد: امروز ناگزیریم در حرکت در این مسیر از فن آوری پیشرفته و نوآوری های خلاقانه ومسئولانه بهره بگیریم. نشریات دانشجویی به عنوان نشریاتی قابل اعتنا در سطح کشور از ظرفیت خوبی جهت پایان دادن به انحصار رسانه ای غرب برخوردارند و امید می رود با مخاطب سازی در میان دانشگاههای کشور ، هجمه رسانه های یکسو نگر را بشکنند.
مسئول اداره نشریات دانشگاه لرستان اظهار داشت : نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان فعالیت خود را با اخذ آموزش های لازم و حضور در کارگاههای آموزشی در عرصه مجازی آغاز نموده اند و در تلاشند با مهندسی فرهنگی در این زمینه هر چه بیشتر از فضای الکترونیکی بهره ببرند و بر تعداد خود در این فضا بیافزایند .
امید در پایان گفت : هم اکنون کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه به عنوان اتاق فکر نشریات ، فعالیت منسجمی را در راستای حضور در این فضا را آغاز کرده است و در آینده حمایت خود را در این راستا افزایش خواهد داد .
شایان ذکراست هم اکنون فعالیت های خوبی در جهت الکترونیکی کردن نشریات و سایر فعالیت های فرهنگی دانشگاه لرستان انجام شده است که در مقایسه با سال های گذشته روند رو به رشدی را نشان می دهد.
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 آبان 1398برچسب:نشریات دانشجویی , دانشگاه لرستان , برتر , توسط مهدی امید |

 جمع رتبه های برتر دانشگاه لرستان در بخش نشریات دانشجویی از سال 86 تا کنون در جشنواره ها و همایش های مختلف به 22 رتبه برتر رسید

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:نمایشگاه مطبوعات , دانشگاه لرستان , توسط مهدی امید |

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان ، در اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها که امروز طی مراسمی با حضور وزیر ارشاد برگزار شد، دانشگاه لرستان در بخش نشریات دانشجویی موفق به کسب رتبه برتر شد.

 دیگر نتایج نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های کشور به این شرح است:  در بخش نشریات دانشجویی:  1-دانشگاه لرستان

2-دانشگاه فردوسی مشهد

3-دانشگاه شهید بهشتی

 در بخش پایگاه های اطلاع‌رسانی:  1- موسسه پژوهش‌های انقلاب اسلامی  2- جام نیوز  3- خبرگزاری «نسیم»  در بین غرفه‌های استانی:  1- کردستان  2- خوزستان  3- سمنان  از بین روزنامه‌ها:  دنیای اقتصاد، فرهیختگان، پرسپولیس

  خبرگزاری‌ها: قدس، ابنا، پانا  نشریات ادواری: باغ نظر، پیک توانا، صبح قریب، امین جامعه، بچه های بشری  بخش بین الملل:  افغانستان، اردن و ونزوئلا  شهروندی و انتخاب عکس برتر: مهدی توکلی، فضل الله طلابی، شهلا شهراسبی

 

 

 

 

نشریه آوای جنگل دانشگاه لرستان به مدیر مسئولی محمد جواد حسن زاده مربوط به انجمن علمی منابع طبیعی-جنگلداری دانشگاه در پنجمین جشنواره ملی حرکت به عنوان برگزیده، معرفی و تقدیر شد.
 

 این انتخاب توسط گروه های مجرب داوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با لحاظ نمودن شاخص هایی چون انتشار مطالب تولیدی، مطالب با محتوای غنی علمی و پژوهشی، بهره گیری از توان و تخصص دانشجویان و استادان دانشگاه لرستان، بهره گیری از مشاوره علمی استادان دانشگاه و...صورت گرفته است.
شایان ذکر است دانشگاه لرستان در بخش پژوهشی این جشنواره نیز توسط انجمن علمی، تخصصی کامپیوتر به عنوان قابل تقدیر معرفی شد

با احتساب این رتبه جمع افتخارات کسب شده دانشگاه لرستان از سال 1386 تا کنون در زمینه نشریات دانشجویی به 22 عنوان برتر رسید

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:دکتر بروجردی , نمایشگاه مطبوعات , دانشگاه لرستان , توسط مهدی امید |

بازدید دکتر بروجردی از غرفه دانشگاه لرستان

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده شهر بروجرد با حضور در غرفه دانشگاه لرستان از دستاوردهای نشریات دانشگاه لرستان بازدید به عمل آورد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه دکتر علاالدین بروجردی با حضور طولانی مدت خود در غرفه نشریات دانشگاه لرستان و تورق تعدادی از نشریات دانشگاه لرستان تلاش های دانشجویان و دست اندرکاران انتشار نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان را ستود و تعدادی از نشریات دانشگاه را با خود به همراه برد.

نماینده شهر بروجرد با اشاره به اینکه این تعداد و تنوع در فعالیت های نشریاتی دانشجویی در دانشگاه لرستان قابل ستایش است گفت: دانشگاه لرستان در این زمینه در سطح دانشگاه های کشور خوش درخشیده است و مایه مباهات هر لرستانی است که این افتخارات را ببیند.

وی با اشاره به کسب رتبه های برتر نشریات دانشگاه لرستان در سطح دانشگاه های کشور افزود: برای من بسیار جالب است و به عنوان یک لرستانی افتخار می کنم که در دانشگاه لرستان این توفیقات به دست آمده است.

دکتر بروجردی بر حمایت از دانشگاه ها تاکید کرد و گفت امیدوارم مسئولان وزارت ارشاد تمام تلاش خود را به کار گیرند تا در سال های آتی مکانی مناسب تر و شایسته نام دانشگاه برای عرضه دستاوردهای دانشجویی اختصاص یابد.

دکتر بروجردی در پایان از تلاش های دست اندر کاران نشریات دانشگاه لرستان تقدیر و تشکر و قدردانی نمود.

 

 

بازدید معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد از غرفه دانشگاه لرستان

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در غرفه دانشگاه لرستان از نزدیک با توانمندی های دانشگاه لرستان در غرفه نشریات آشنا شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان در این بازدید که جمعی از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند، دکتر محمدجعفر محمدزاده ضمن ابراز خرسندی از حضور مستمر و پربار دانشگاه لرستان در نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در ادوار مختلف، نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان را در سطح بسیار خوبی ارزیابی نمود و افزود دانشگاه لرستان در این زمینه توانمند ظاهر شده است. وی برای موفقیت هرچه بیشتر نشریات دانشگاه لرستان ابراز امیدواری نمود و گفت:«به عنوان کسی که خود روزی در دانشگاه در نشریه دانشجویی فعالیت کرده ام معتقدم نشریات دانشجویی بسترساز رشد و تعالی بیش از پیش از مطبوعات کشور خواهند شد.»

 

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:نشریات دانشجویی , آسیب شناسی , راهکار , توسط مهدی امید |

 

رویکرد غالب نشریات در راستای همگرایی ملی است
اولین همایش آسیب شناسی نشریات دانشجویی منطقه دو کشور با موضوعیت چالش ها و فرصت ها به میزبانی دانشگاه کردستان برگزار شد.
در این همایش که پنجشبه 19 خرداد ماه با حضور کارشناسان و مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاههای منطقه دو کشوربرگزار شد، فرصت ها و چالش های پیش روی نشریات دانشجویی از زوایای متفاوت و از دیدگاه افراد مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
 مدیر اداره نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان با ارایه مقاله ای تحت عنوان آسیب شناسی نشریات دانشجویی گفت : نشریات دانشجویی به عنوان جایگاهی برای تمرین و ممارست و کسب روحیه و اعتمادبنفس و خودباوری در میان جامعه دانشگاهی است و کارکرد اصلی دانشگاه که همانا تحقیق و پژوهش است در این نشریات متبلور شره است .
مهدی امید کار در حوزه نشریات دانشجویی را کاشتن بذری برای اعتلای فرهنگ اسلامی ایرانی برشمرد و تاکید کرد : این بذر در آینده ای نزدیک به درخت تناوری برای اعتلای این فرهنگ تبدیل خواهد شد .
وی افزود: در دانشگاه لرستان با آسیب شناسی که صورت گرفت طی 5 سال توانستیم با کمک مسئولان دلسوز و علاقه مند و دانشجویان مستعد بر بسیاری از کا ستی ها غلبه کنیم و در شرایطی که دانشگاه لرستان هیچ رتبه ای را در سطح جشنواره ها نداشت بتوانیم بر جایگاه نخست نشریات دانشجویی دانشگاههای کشور تکیه بزنیم
به گفته دکترنهیرات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان، فراهم کردن محیطی برای بررسی مشکلات پیش روی نشریات و کمک به رفع موانع پیش روی آنها و تقویت توانمندی های بالقوه و بالفعل و ایجاد فضایی برای بیان دیدگاه های کارشناسان و مدیران مسئول و انعکاس نتایج حاصل از همایش را به سطح وزارت خانه از اهداف برگزاری این همایش دانست.
وی با بیان اینکه دانشجویان نخبه های جامعه اند و فعالان عرصه ی نشریات دانشجویی نخبه تر از نخبه گان اند، نشریات دانشجویی را فضایی برای نخبه پروری معرفی کرد و قلم زنی و فعالیت در نشریات دانشجویی را باعث شکل گیری دیدی غیر از دید سایر دانشجویان و عوام نسبت به مسائل دانست و تاثیرات آن چه هنگام تحصیل و چه بعد از فارغ التحصیلی به  وضوح تاثیر خود را آشکار خواهد ساخت.
دکتر قادرزاده دبیر علمی همایش ، عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه و عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه کردستان با بیان این مطلب که برگزاری چنین همایش هایی باعث همدلی و هم فکری و رشد و تعالی سطح کمی و کیفی نشریات منطقه می شود اظهار داشت: ضرورت توجه به نشریات دانشجویی از دو بعد نظری و عملی قابل بررسی است؛بعد نظری از این لحاظ که نشریات دانشجویی در جامعه پذیری و ارائه آموزش به دانشجویان نقش مهمی را ایفا کرده و به عنوان شاخصی برای علائق و دغدغه های سیاسی،فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی جامع محسوب می شوند و می تواند به مدیران و سیاستمداران جامعه کمک شایانی بکند و فهم مسئولین را از دغدغه ها و احتیاجات جامعه بیشتر می کند .بعد نظری از این لحاظ که محیط دانشگاهها پویایی و نشاط لازم را ندارد و دانشجویان اغلب دچار روزمرگی شده اند و از آنجا که نگاه غالب وزارت علوم به عنوان یک فرصت است نه تهدید و یکی از بحران های مقابله با روزمرگی و بی تفاوتی و انفعال در دانشگاههاست و اینکه نشریات مجالی است برای فرهنگ پذیری و جامعه پذیری و مکانی برای پرسشگری و روحیه انتقادگری و همچنین فرصتی برای تعدیل و تلطیف محلی گرایی و محلی نگری محسوب می شوند، قابل تحقق می باشد.بر مبنای پژوهشی که انجام شده رویکرد غالب نشریات در راستای همگرایی بوده است و از سال1375به بعد یک سیر صعودی و تدریجی را طی کرده است.
در ادامه این همایش مهندس قنبرزاده مدرس کارگاه آموزشی نشریات اصلی ترین کارکرد نشریات را اطلاع رسانی قلمداد نمود و عمدتاً فرایند مدار و رویداد مدار هستند.ایشان با بیان اینکه طبق تحقیقات به عمل آمده 44درصد از محتوای نشریات تولیدی است و مابقی آن یعنی 66درصد از جاهای دیگر به خصوص اینترنت اخذ می گردد ابراز تاسف کرد.
وی با بیان اینکه اغلب نشریات دانشجویی به خصوص نشریات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی توسط دانشجویان رشته های فنی و علوم پایه مدیریت می شوندافزود: که این خود باعث غلبه یک نوع نگاه ذره گرایانه و آفت سیاست زدگی نسبت به نگاه به موضوعات کلان شده است.
بنابراین نگاه به مسائل می باید تلفیقی و ادغامی باشد نه ذره گرایانه و تاکید بیشتر نشریات باید به حوزه های فرهنگی و اجتماعی معطوف شود نه مسایل سیاسی؛ چرا که با پرداختن به مسائل فرهنگی و اجتماعی، سیاست و اقتصاد را اصلاح خواهد کرد.
قادر زاده در ادامه افزود که جای خالی اساتید و مشاوران علوم انسانی در نشریات به خوبی احساس می شود و اساتید راهنما و مشاور برای نشریات باید مشخص شوند که البته این حضور اساتید نباید باعث تغییر خط مشی نشریات دانشجویی شود.
در تمام دانشگاه ها وضعیت آشفته است و یک شبکه منظم توزیع در دانشگاهها وجود ندارد که علت آن نیز به کثرت نشریات بر می گردد که در این زمینه باید مکانهای مشخص برای توزیع نشریات در دانشگاهها باید در نظر گرفته شود.
1-جلسات کارشناسان،دبیران و...در سال حداقل یک تا دو بار برگزار می شود.
2-در قالب جشنوارها و همایش ها نشریات دانشجویی آسیب شناسی شوند.
 
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:دعا , امتحان , توسط مهدی امید |

 

تاثیرات دعا در ایام امتحانات
 
یک روانشناس به دانشجویانی که این روزها در حال و هوای امتحانات پایان ترم قرار دارند توصیه کرد که از ارتباط با دوستان دارای افکار بد دوری کنند و در مقابل مصرف ادویه و بهره گیری از دعا و مناسک مذهبی را به آنان پیشنهاد داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان به نقل از مهر، دکتر حسین ابراهیمی مقدم به دانشجویانی که هم اکنون در ایام پایان ترمهای دانشگاه قرار دارند توصیه هایی ارائه کرد:
 
تاثیرات مصرف قند در روزهای امتحان
 
این استادیار دانشگاه با بیان اینکه انسان موجودی حسی، روانی، اجتماعی و معنوی است و باید در روزهای امتحان هم این 4 بعد به درجه مطلوبی رسیده باشند، افزود: از نظر زیست شناسی فیزیولوژی بدن انسان طوری تنظیم شده که مغز برای حل کردن مسائل، نیاز به دریافت سوخت مناسب و مورد ترمیم قرارگرفتن دارد. سوخت مناسب قند است که اگر به نوعهای متفاوت در اختیار بدن قرار گیرد و بدن هم از اکسیژن مناسبی برخوردار باشد، می تواند این قند را به خوبی به مصرف برساند.
 
ورزشها، خوردن عسل و شکلات به جای تخم مرغ
 
این روانشناس همچنین به دانشجویان توصیه کرد که در صبحهای امتحان مصرف غذاهای سنگین یا مواد پروتئینی مثل تخم مرغ پیشنهاد نمی شود بلکه خوردن عسل یا به همراه داشتن شکلات می تواند تاثیرات بهتری داشته باشد.
 
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه آزاد همچنین استفاده از ورزشها و نرمشهایی را که اکسیژن رسانی می کنند به دانشجویان توصیه و تاکید کرد که شنا، پیاده روی و نفس عمیق کشیدن به اکسیژن رسانی کمک بیشتری می کند.
 
تاثیرات دعا و مناسک مذهبی
 
این روانشناس در ادامه گفتگوی خود با مهر، به تاثیرات مثبت دعا و انجام مناسک مذهبی در ایام امتحانات نیز اشاره کرد و اظهار داشت: دعا، انجام مناسک مذهبی و ایجاد ارتباط با اشخاصی که جنبه معنوی بیشتری دارند مقدار زیادی به آرامش قبل از امتحان کمک می کند، حتی برقراری ارتباط با اشخاصی که در دانشجو احساس مثبت ایجاد می کنند، می تواند برای وی احساس امنیت روانی ایجاد کند.
 
وی در عین حال، استفاده از ادویه را هم به دانشجویان در این روزهای پر استرس توصیه کرد.
 
قطع ارتباط با دوستان بخیل و حسود
 
دکتر ابراهیمی مقدم در ادامه این پیشنهاد را هم به دانشجویان کرد که در این روزها از رابطه با آدمهای حسود و بخیل و کسانی که تمایلی به موفقیت دیگران ندارند، پرهیز کنند.
 
وی همچنین تاکید کرد دانشجو می تواند از فضا، زمان و مکان امتحان برای خود تصویر ذهنی مثبت ایجاد کند و در عوض از فکر کردن درباره این مسائل که در امتحان شکست می خورد، بپرهیزد و از سوی دیگر از عبارات تلقینی مثبت استفاده کند.
 
استراحت خوب فراموش نشود
 
این روانشناس بهره بردن از خواب کافی و مناسب را به دانشجویان گوشزد کرد و گفت: استراحت و خواب کافی نباید نادیده گرفته شود، در حالیکه بسیاری از افراد سعی می کنند از نهایت زمان خود استفاده و خوابشان را دچار مشکل کنند، در حالیکه مغز برای سازماندهی افکار و ترمیم، نیاز به خواب خوب و مناسب دارد.
 
 
 
 شب امتحان لباس راحت تن کنید و سوار ترن برقی نشوید
 
دکتر ابراهیمی مقدم گفت: شب امتحان، شب درس خواندن نیست و باید زود به خواب رفت و لباس راحت بر تن کرد. حتی نباید غذای سنگین خورد و به مکانهای خاص که هیجان انگیز هستند، مراجعه نکرد. عده ای بودند که شب امتحان سوار ترن برقی شدند که هیجان ناشی از این موضوع، هنگام امتحان برای آنان دردسر ساز شد.
 

جلسه نقد و آسیب شناسی شماره پانزدهم نشریه دانشجویی طنین وابسته به انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی  دانشگاه ،شانزدهم اسفند ماه 1390 در محل سالن دفاع دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور دانشجویان علاقه مند ، استادان گروه زبان و ادبیات فارسی، مدیر مسئول و اعضای هیات تحریریه نشریه و مسئول اداره نشریات دانشجویی اداره کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان برگزار شد .

 در این جلسه که با تلاوت آیاتی از کلام وحی آغاز شد ، ابتدا دکتر علی حیدری ، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه به بیان نقطه نظرات خود پیرامون نقاط ضعف و قوت این نشریه پرداخت و خاطر نشان کرد : ابتدا لازم می دانم از مدیر مسئول و هیات تحریریه سابق نشریه تشکر کنم و سپس علاقه مندم نظرات خود را پیرامون نقاط ضعف و قوت نشریه در دو بخش ظاهری و محتوایی عنوان کنم .
دکتر حیدری نبود ویراستار مشخص، وجود غلط تایپی ، عدم فرورفتگی در شروع پاراگرافها ، کامل نبودن اشاره های روی جلد ، درج مطالب زیاد از هیات تحریریه نشریه ، بهره گیری قلیل از ظرفیت های دانشجویان رشته ادبیات فارسی دانشگاه ، عدم هماهنگی و بهره گیری از مشاوره استادان قبل از چاپ ، وجود بیش از یک مصاحبه در نشریه ، آوردن داستان و نقد آن در کنار هم در نشریه و... را از نقاط ضعف نشریه عنوان نمود و افزود : در صورت امکان اگر صفحات کمی را به معرفی مناسبت ها اختصاص دهیم مناسب است .
وی به نقاط قوت نشریه نیز اشاره کرد و عمده موارد را شامل :تنوع بسیار خوب مطالب شامل نقد ، داستان ، شعر، مصاحبه ، گزارش ، خبر ، نظر سنجی ، طنز و ... را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود اگر این کار را با آگاهی انجام داده اید به شما تبریک می گویم و اگر نا آگاهانه بوده ارزشش چندین برابر است .
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه افزود: یک نشریه بایستی این توان را داشته باشد که یک قدم از شماره قبلی خود جلوتر بوده و غنای بیشتری داشته باشد .
دکتر محمدرضا جلیلیان دیگر عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه لرستان نیز در ادامه جلسه با ذکر توضیحاتی در خصوص آسیب ها و نقاط ضعف و قوت نشریه تداوم کار نشریه طنین از سال 1375 تا کنون را ستود و افزود : در سال های میانی دهه 70 از طرف گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه و انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد شد که نشریه ای منتشر شود که در آن سالها  بنده افتخار همکاری با این نشریه را داشتم ، البته در آن سالها نشریه به کیفیت خوب امروزی نبود ولی در زمان خود قابل ستایش بود .
 عضو شورای مشاوران علمی نشریه طنین ضمن اشاره به کار خوب و ارزشمند دست اندرکاران نشریه طنین افزود : نبابد به این سطح از نشریه که سطح بسیار خوبی هم هست راضی باشیم و در اندیشه تداوم روند رو به رشد نشریه باشیم .
وی با اشاره به اینکه از نشریه زبان و ادبیات فارسی انتظار می رود که غلط تاپیش و ویرایشی در آن به چشم نخورد گفت : نباید با سرعت و دقت کم مطالب را در نشریه بگنجانیم بلکه با دقت نظر بایستی این موارد را به حداقل برسانیم .
دکتر جلیلیان با اشاره به اینکه ایجاد هسته های پژوهشی ، خبری ، اطلاع رسانی ، طنز و سرگرمی، مقالات و ... در نشریه ضروری است افزود : بایستی مشارکت دانشجویان را در تولید مطالب نشریه افزایش دهیم و به حداکثر برسانیم .
در ادامه جلسه چراغی عضو هیات تحریریه و محمودی چگنی مدیر مسئول نشریه به بیان نکاتی پیرامون مباحث مطرح شده پرداختند و مسایلی چون دعوت از سوی دانشجویان برای همکاری بیشتر ، پرداختن به فضای شعر مدرن و پسامدرن در نشریه و فضای دانشگاه ، دفاع از دسته بندی خوب در مطالب ، ایجاد مشکلاتی در مرحله صفحه آرایی و طراحی ، اثرگذار بودن نقد داستان در کنار داستان ارایه شده و ... را بیان نمودند .
در پایان این جلسه  نیز مسئول اداره نشریات دانشجویی دانشگاه ضمن اشاره به تلاش دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه در جهت ایجاد فضای پویا و بانشاط مطبوعاتی و نشریاتی در دانشگاه ، کسب رتبه های برتر نشریه طنین در جشنواره های نشریات دانشجویی را تبریک گفت و افزود: دانشجویان و استادان گروه زبان و ادبیات فارسی ( بویژه دست اندرکاران نشریه طنین افتخار دانشگاه محسوب می شوند و نشریه طنین در معرفی و شناساندن توانمندی نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان به جامعه مطبوعاتی و نشریاتی دانشگاههای کشور سهم بسزایی داشته است .
امید ضمن اشاره به کسب 17 رتبه برتر جشنواره های کشور توسط نشریات دانشگاه لرستان افزود: خدا را شاکریم که بسیاری از فعالان مطبوعات حرفه ای در استان هم اکنون ازفعالان نشریات دانشجویی دانشگاه و رشد یافتگان این عرصه بوده اند .
 کارشناس مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه لرستان به مواردی چون : شکستن کلیشه ها در تیترنویسی و مطالب ، الگو گرفتن از نشریات معتبر ادبی ، رعایت اصول کار رسانه ای و روزنامه نگاری ، تنوع مطالب ، اطلاع رسانی خوب ، مقالات دانشجویی ، خبر و گزارش ، تازه های نشر ، بهره گیری از طنز و انتقادات سالم و داستان دانشجویی اشاره کرد و آنها را از نقاط قوت نشریه طنین قلمداد کرد.
وی لزوم حمایت اعضای هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی در جهت علمی شدن نشریه طنین را خواستار شد و گفت : نشریه طنین با بهره گیری از توان و تخصص استادان مجرب و علمی خود و دانشجویان پر تلاش ، علاقه مند و آگاه ، ظرفیت تبدیل شدن به یک مجله علمی تخصصی را دارا است .
امید است با اشاره به اینکه دانشگاه لرستان در زمینه حمایت مادی و معنوی ازنشریات دانشجویی یکی از دانشگاههای مثال زدنی در حوزه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است افزود : با حمایت های مسئولان دل سوز و خوش ذوق دانشگاه لرستان ،هیچ دغدغه ای در زمینه انتشار نشریات دانشجویی برای دانشجویان دانشگاه وجود ندارد.
شایان ذکراست جلسات نقد و آسیب شناسی نشریات دانشجویی در دانشگاه لرستان از سال 1387 تاکنون در حال انجام است .
 
 

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.